Najťažšou disciplínou pre silákov je ťahanie 15-tonového ťahača

NETKY.SK • 11 Október 2010, 08:03 • 2 min
Najťažšou disciplínou pre silákov je ťahanie 15-tonového ťahača

Najťažšou disciplínou pre silákov je ťahanie 15-tonového ťahača

slovakia

left justify in out

img

Jedenásť borcov, z toho traja Slováci, sa predstavili dnes pred desiatkami priaznivcov počas svetovej série Strongman Champions League Slovakia 2010 v areáli novej bratislavskej štvrte Eurovea.
"Súťaží sa v šiestich disciplínach, najťažšou je ťahanie 15-tonového ťahača, ktorým sa jazdí na rely Paríž-Dakar," povedal dnes pre TASR Ján Křeháček, manažér Slovenskej asociácie silných mužov. Je to naozaj náročné, ťahač má ťažké prevody a štyri nápravy. Dodal, že za každé umiestnenie získa pretekár body, ktoré sa počítajú vo svetovom rebríčku.
Slováci sa zároveň zúčastňujú aj na česko-slovenskom pohári silných mužov. "Na takýchto svetových kolách je to oveľa tvrdšie a to uvidíme aj na umiestnení. Ale úspechom je, že naši pretekári sa dostali medzi svetovú špičku," zdôraznil Křeháček.
Siláci súťažia aj vo dvíhaní 140 kg ťažkej klady, nosení 340 kg ohrady, priťahovaní 7,5-tonového traktora v sede či dvíhaní 190 kg betónových gulí.
Súťaž sa koná v mestskej časti Bratislava-Ružinov. Prvý raz bola na Štrkoveckom jazere, druhýkrát, už na úrovni Strongman Champions League, na ružinovskom zimnom štadióne. "Dnes je to v Ružinove už po tretí raz, a to v modernej štvrti Eurovea, ktorú sme chceli predstaviť nielen návštevníkom zo Slovenska, ale cez televízny kanál Eurosport aj ľuďom vo svete," uviedol pre TASR ružinovský starosta Slavomír Drozd.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies