Najaktívnejším slovenským europoslancom je J. Paška, posledným B. Zala

NETKY.SK • 14 Júl 2011, 11:33 • 2 min
Najaktívnejším slovenským europoslancom je J. Paška, posledným B. Zala

Najaktívnejším slovenským europoslancom je J. Paška, posledným B. Zala

slovakia

left justify in out

img

Najaktívnejším slovenským europoslancom je podľa nezávislého hodnotenia rankingu zverejneného na www.mepranking.eu Jaroslav Paška (SNS) pred Monikou Beňovou (Smer-SD) a Annou Záborskou (KDH). Na chvoste aktivity slovenských členov Európskeho parlamentu (EP) je trojica poslancov Smeru-SD, najmenej aktívny bol zatiaľ Boris Zala. Hodnotenie je vypracované na základe siedmich parametrov, ktoré zverejňuje Európsky parlament a aktualizuje sa každý týždeň.
      Stránka uvádza aj počet aktivít, ktoré realizovali poslanci a ich celkové umiestnenie v rebríčku aktivity medzi 736 členmi EP. Zatiaľ čo Paška s 236 aktivitami obsadil v celkovom poradí 72. miesto, Beňová sa s 223 aktivitami umiestnila na 83. a Záborská so 181 aktivitami na 116. mieste. Najmenej aktívny z europoslancov bol podľa tejto internetovej stránky Boris Zala (Smer-SD), ktorý sa s dvadsiatkou aktivít umiestnil na 672. mieste, 23 aktivít je ranking predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja Vladimíra Maňku (Smer-SD), čo predstavuje 651. miesto a tretia od konca je Monika Smolková (Smer-SD), ktorá s 24 aktivitami obsadila 650. miesto pomyselného rebríčka.
      "SNS má v osobe europoslanca Jaroslava Pašku v Európskom parlamente najpracovitejšie zastúpenie zo všetkých slovenských politických strán," reagovala pre TASR hovorkyňa SNS Jana Benková. V týchto dňoch podľa nej Pašku čakajú rokovania Výboru pre priemysel, výskum a energetiku EP, kde bude hovoriť s maďarským ministrom národného rozvoja zodpovedného za klímu a energetiku Tamásom Fellegihom o výsledkoch maďarského predsedníctva EÚ.
      "Potom s poľským podpredsedom vlády a ministrom hospodárstva Waldemarom Pawlakom, poľskou ministerkou vedy a vyššieho vzdelávania Barbarou Kudryckou, poľským ministrom infraštruktúry Cezarym Grabarczykom a štátnym tajomníkom a podpredsedom vlády pre vnútro a správne záležitosti Piotrom Kolodziejczykým o ich úradujúcom predsedníctve v Rade Európskej únie," dodala Benková.
      "Ďalej budem v rámci programu vyššie uvedeného výboru rokovať o politickom prístupe Európskej únie k Svetovej rádiokomunikačnej konferencii, o návrhu pracovného programu agentúry ACER na rok 2012 a prvých krokoch prijatých od jej otvorenia v marci 2011, integrite a transparentnosti trhu s energiou, bezpečnosti prieskumu ložísk a ťažby ropy a zemného plynu na mori, ale aj o modernizácii verejného obstarávania v EÚ, vytváraní spoločného strategického rámca financovania výskumu a inovácií EÚ, prezentácii Spoločného výskumného centra (JRC) o následnosti udalostí a dôsledkoch silného zemetrasenia v Japonsku 11. marca 2011 a prezentácii štúdie Európskej agentúry pre bezpečnosť sietí a informácií (ENISA)," doplnil Paška.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies