„Neponúkajte nám prímerie," napísal poradca Zelenského

NETKY.SK • 19 Máj 2022, 11:56 • 2 min
„Neponúkajte nám prímerie," napísal poradca Zelenského

KYJEV - Poradca ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, Mychajlo Podoľak, vo štvrtok uviedol, že jeho krajina neprijme žiadne prímerie, kým sa všetci ruskí vojaci nestiahnu. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Štvrtkové vyhlásenie Podoľaka, ktorý sa zúčastnil na niekoľkých kolách rozhovorov s Ruskom, odráža čoraz istejší postoj Ukrajiny, ktorá v bojoch proti ruskej ofenzíve dosahuje faktickú patovú situáciu.

 

img

 

„Neponúkajte nám prímerie – to nie je možné bez úplného stiahnutia ruských vojakov," napísal Podoľak na Twitteri. „Ukrajina nemá záujem o nový ’Minsk’ a obnovenie vojny o niekoľko rokov," dodal a narážal tým na mierovú dohodu z roku 2015 pre východnú Ukrajinu, ktorú sprostredkovali Francúzsko a Nemecko a ktorá bola podpísaná v bieloruskom hlavnom meste Minsk.

 

img

 

Podobné vyhlásenia mali nedávno viacerí ďalší ukrajinskí predstavitelia. Podoľak nespresnil, čo znamená "úplné" stiahnutie ruských vojakov. Doplnil ešte, že „kým Rusko nebude ochotné úplne uvoľniť okupované (ukrajinské) územia, naším rokovacím tímom budú zbrane, sankcie a peniaze".

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies