Srí Lanka hľadá katov, aby mohla znovu zaviesť trest smrti obesením

NETKY.SK • 14 Február 2019, 19:39 • 2 min
Srí Lanka hľadá katov, aby mohla znovu zaviesť trest smrti obesením

KOLOMBO - Srílanské úrady hľadajú vykonávateľov popráv obesením po tom, ako prezident minulý týždeň oznámil koniec 42 rokov trvajúceho moratória na trest smrti. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Vládny denník Daily News podľa DPA uverejnil inzerát, v ktorom oslovuje uchádzačov o pozíciu katov. Úrady hľadajú občana Srí Lanky mužského pohlavia vo veku 18 až 45 rokov, ktorý má "excelentné morálne vlastnosti, vysoký intelekt a a je psychicky odolný". Mesačný plat sa má pohybovať na úrovni približne 180 eur.

 

img

 

Trest smrti má byť obnovený obesením odsúdencov za drogovú trestnú činnosť. Prezident Srí Lanky Maithrípála Siriséna chce podľa svojich slov nasledovať príklad filipínskeho prezidenta Rodriga Duterteho, ktorý v roku 2016 nariadil rozsiahlu policajnú operáciu proti nelegálnemu obchodovaniu s drogami.

 

img

Prezident Srí Lanky Maithrípála Siriséna



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona