Nad košickým futbalom sa zmráka, MFK hrozí odňatie licencie

NETKY.SK • 25 Jún 2013, 13:01 • 2 min
Nad košickým futbalom sa zmráka, MFK hrozí odňatie licencie

KOŠICE - Piaty tím uplynulej sezóny najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Corgoň ligy MFK Košice je v kritickej situácii.

slovakia

left justify in out

Podľa utorkového vydania východoslovenského denníka Korzár mu dokonca hrozí odňatie licencie. Dôvodom sú finančné problémy. Mesto odmieta klubu poskytnúť pôžičku na vyrovnanie podlžností. Bez ich likvidácie však MFK nebude môcť začať novú sezónu.

Situáciou v klube sa v pondelok zaoberali mestskí poslanci. Rokovali o súťaži na predaj pozemkov zadlženého MFK, aby odvrátil hroziaci konkurz, ale aj o pôžičke 800-tisíc eur od mesta. "Klub žiada osemstotisíc eur na úhradu záväzkov (do 30. júna - pozn.) voči daňovému úradu, zdravotným poisťovniam, Sociálnej poisťovni, hráčom, trénerom, zamestnancom a prenajímateľovi štadióna. Inak bude klubu odňatá licencia na novú sezónu a hrozí mu konkurz, ktorý by mohol znamenať aj koniec futbalu," cituje Korzár primátora Košíc Richarda Rašiho. 

Poslanci však návrh na ďalšiu pôžičku odmietajú. "Takto to ďalej nemôže ísť, MFK veľmi zle hospodári. Na futbale sedí päťsto znudených ľudí a vykrikuje na futbalistov. Do toho máme vrážať peniaze? Pochovajme aj tohto diabla," vyhlásil poslanec Emil Petrvalský. 

Za pôžičku nakoniec hlasovali len dvaja z 39 prítomných poslancov. Predseda predstavenstva MFK Blažej Podolák priznal, že nová sezóna je vážne ohrozená a orgány MFK musia urýchlene rozhodnúť, čo ďalej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies