Nad Českom sa prehnali silné búrky!

NETKY.SK • 21 Júl 2014, 21:01 • 2 min
Nad Českom sa prehnali silné búrky!

PRAHA - Rozvodnené rieky, zatopené pivnice a problémy v železničnej i cestnej doprave v niektorých lokalitách sú dôsledky dnešného vyčíňania intenzívnych búrok v Českej republike.

slovakia

left justify in out

Miestami tam spadlo až 67 litrov vody na meter štvorcový, informovali české médiá.
     

Českí meteorológovia vydali už skôr varovanie pred silnými búrkami, ktoré platí až do utorka 20.00 h pre celé územie krajiny.
     

Až do polnoci zrejme nebudú kvôli vyvráteným stromom premávať vlaky na trati Havlíčkov Brod-Veselí nad Lužnicou, a to v úseku medzi Havlíčkovým Brodom a Šlapanovom. Celkove je však takýchto miest v krajine viacero, napríklad v Hlubokej nad Vltavou je poškodené trakčné vedenie a na inkriminovanom úseku premávajú autobusy. Rýchlik Plzeň-Most narazil podvečer do kmeňa vyvráteného stromu, čo znamená dočasné zablokovanie ďalšej trate. Pri incidente však podľa Českých dráh nedošlo k žiadnym zraneniam. V Suchdole nad Odrou  popoludní vypadol systém zabezpečenia trate; tejto poruche sa v železničiarskom slangu hovorí fialová smrť.
     

Hlavne v Stredočeskom kraji a kraji Vysočina mali plné ruky práce hasiči, ktorí predovšetkým odčerpávali vodu zo zatopených pivníc a iných nižšie položených priestorov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies