Na UMB sa začal 19. univerzitný akademický rok

NETKY.SK • 16 September 2010, 11:55 • 2 min
Na UMB sa začal 19. univerzitný akademický rok

Na UMB sa začal 19. univerzitný akademický rok

slovakia

left justify in out

img

Ukončenie procesu komplexnej akreditácie a splnenie podmienok na udržanie statusu univerzity považuje vedenie banskobystrickej Univerzity Mateja Bela (UMB) za jeden z najväčších úspechov v minulom akademickom roku. Nový akademický rok tak bude v poradí 19. univerzitným. Celkovo však 56. vysokoškolským, odkedy je v Banskej Bystrici samostatná vysoká škola a 61., odkedy bola vysokoškolskou pobočkou, informovala dnes rektorka UMB Beáta Kosová.
"Predpokladáme, že na našej univerzite nastúpi do prvých ročníkov taký istý počet ako v minulom roku. Je to približne 5100 študentov, celkový počet našich študentov bude okolo 14.000, ak rátame všetky stupne vysokoškolského štúdia. V budúcom období budeme musieť viac pozornosti venovať marketingovým aktivitám. Je to aj o tom, že konkurenčný boj o študenta sa bude mimoriadne vyostrovať," uviedla Kosová pre novinárov pred dnešným otvorením nového akademického roku.
Šesť fakúlt UMB má akreditovaných 292 študijných programov rôznych stupňov štúdia, vlani mala akreditovaných 276 študijných programov. Niektoré z vlaňajších vypadli, avšak pre tento akademický rok pribudlo 42 nových študijných programov. Najviac, až 16, na Fakulte humanitných vied a desať na Fakulte prírodných vied.
Zo spomínaných približne 14.000 študentov sa asi 60 percent rozhodlo pre denné, ostatní pre externé štúdium. V porovnaní s minulými rokmi stúpa percentuálny podiel študentov denného a klesá podiel študentov externého štúdia.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies