Čierny pondelok v ČR! Mŕtvy rušňovodič, auto pod lokomotívou a kolaps hasičov

NETKY.SK • 27 Jún 2022, 21:24 • 2 min
Čierny pondelok v ČR! Mŕtvy rušňovodič, auto pod lokomotívou a kolaps hasičov

PRAHA - V pondelok sa na českých železniciach stali viaceré nehody, jedna z nich mala tragický koniec.

slovakia

left justify in out

Ráno sa v meste Bohumín zrazil vlak Pendolino s posunovacou lokomotívou, informovala Správa železníc na sociálnej sieti Twitter. Pri nehode zahynul rušňovodič Pendolina a ďalšie štyri osoby utrpeli zranenia. Vo vlaku bolo celkovo 20 ľudí.

 

„Teraz sa to javí tak, že Pendolino nedovolene prešlo návestidlo zakazujúce jazdu a z toho dôvodu sa dostalo na koľaj, kam sa dostať nemalo, pretože výhybky ešte neboli správne nastavené," opísal okolnosti nehody generálny inšpektor železničnej inšpekcie Jan Kučera. Dodal, že škoda na posunovacom rušni predstavuje šesť miliónov českých korún (približne 240 000 eur) a na Pendoline zrejme viac ako 20 miliónov korún (približne 800 000 eur).

 

Prečítajte si tiež: Vražda študentky v Bratislave. Ukrajinec opísal, čo sa stalo!

 

Neskôr hasiči zasahovali pri požiari vlaku neďaleko hlavnej stanice v Plzni. Oheň úplne zničil jeden vagón a ďalší poškodil. Podľa hovorcu hasičov Plzenského kraja Petra Poncara pri nehode nikto neutrpel zranenie. Komplikáciou však bolo počasie, z dôvodu horúčav skolabovali dvaja hasiči, uviedol hovorca.

 

img

 

Na Vysočine v úseku medzi obcou Vlkaneč a mestom Golčův Jeníkov spadol na trať strom, ktorý poškodil trakčné vedenie. Prevádzku na trati cez Vysočinu preto na niekoľko hodín zastavili. Časť vlakov medzi Prahou a Brnom jazdí cez Přerov. Aktuálne je v úseku prejazdná jedna koľaj.

 

Železničná nehoda sa stala aj na priecestí v Karvinej v Moravskosliezskom kraji. „Išlo o zrážku dvoch spojených lokomotív s osobným automobilom," informovali hasiči s tým, že vodič auta je zranený. Lokomotívy auto tlačili niekoľko metrov. Priecestie bolo podľa hasičov vybavené výstražnými svetlami.

 

Možno vás zaujme: AKTUALIZÁCIA - VIDEO: Nachádzajú prvé obete útoku. Boris Johnson hovorí o barbarstve



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies