Na Szigete sa predstaví aj slovenská kapela Queer Jane

NETKY.SK • 2 Marec 2016, 09:53 • 2 min
Na Szigete sa predstaví aj slovenská kapela Queer Jane

BUDAPEŠŤ - Na maďarskom festivale Sziget vystúpi aj slovenská skupina Queer Jane. Podujatie sa bude konať od 10. do 17. augusta v Budapešti, pričom spomínaní zástupcovia slovenskej hudobnej scény sa predstavia 14. augusta.

slovakia

left justify in out

"Leto je síce ďaleko, ale už teraz sa nevieme dočkať. Na Szigete som videl hrať Blur, čo bol pre mňa jeden z najväčších koncertných zážitkov vôbec. Vystúpiť tam je pre nás veľká pocta," povedal spevák a gitarista kapely Vlado Nosáľ.


Ďalší interpret zo Slovenska alebo Českej republiky sa môže dostať na pódium oceňovaného festivalu vďaka súťaži Jednou ranou na Sziget, ktorej finalisti budú známi v polovici marca. Záujemcovia môžu do konca marca takisto súťažiť o vystúpenie na festivale v unplugged projekte Sziget Campfire.


Účasť na Szigete už skôr potvrdili napríklad Muse, Bastille, Sigur Rós, Sum 41, David Guetta, The Last Shadow Puppets, Bloc Party, Bring Me The Horizon, Chvrches, John Newman, Jess Glynne, Kodaline, M83, Mo, Naughty Boy, Nicky Romero, Parov Stelar, Years & Years alebo Bullet For My Valentine.


Queer Jane spolu začali hrávať v roku 2012. V skupine pôsobia tiež bubeník Adam Jánoš a basgitarista Lukáš Valter. Trojicu muzikantov inšpiruje najmä tvorba zo 60. rokov minulého storočia. Vlani vydali debutový album Flowerville.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies