Bývalý hráč NHL opísal zaujímavý trend v mládežníckom hokeji

NETKY.SK • 2 November 2020, 06:44 • 2 min
Bývalý hráč NHL opísal zaujímavý trend v mládežníckom hokeji

Zdeno Cíger si ako legenda slovenského hokeja všimol zaujímavý aspekt v tréningových procesoch.

slovakia

left justify in out

Bývalý reprezentačný tréner je známy aj svojou angažovanosťou vo výchove mladých hokejistov. Dokonca založil vlastnú hokejovú akadémiu, v ktorej sa mu okrem výchovy mladých chlapcov dostali na ľad aj dievčatá.

 

Dievčatá

„Tak my spolupracujeme už dlho. My sme vlastne pod klubom ŠKP a Športový klub polície má aj ženský hokej. Takže dievčatá potom veľa hrali aj s našimi chalanmi,“ vysvetlil o trende, ktorý v modernom hokeji je najmä medzi mladšími ročníkmi, kde pre menší záujem o ženský hokej musia dievčatá trénovať práve s chlapcami.

 

 

Príliš tvrdí

Cígera zaskočia hokejová tvrdosť, akou sa chalani voči nim presadzujú. „Trošku som bol práve sklamaný, že niektorí hokejisti k tomu práveže takto nepristupovali. Minulý rok sme hrali aj kadetský hokej, aj dorastenecký hokej a dievčatá chodili za nás hrávať a niektorí to až preháňali, že nevedeli sa presadiť cez tie dievčatá,“ vysvetlil v relácii Slobodný šport.

 

Do tela

Do hry potom museli chalani voči nim zapájať aj tzv. bodychecky. „A riešili to potom až moc fyzicky, veľmi som im nezávidel, ale klobúk dole pred tými babami, že naozaj aj tie bodychecky, ktoré dostávali, naozaj boli bité,“ povedal bývalý hokejista Slovana Bratislava, ktorý si zahral aj v tvrdej kanadsko-americkej NHL.

 

 

Nie šach

Odchovanec martinského hokeja tu pôsobil aj v drese New Jersey, a to aj po boku ďalšej slovenskej legendy - Petra Šťastného. Cíger, ktorý hral aj za Edmonton, New York Rangers a Tampu Bay však pripomenul, že hokej sa nedá hrať v rukavičkách. Hoci od chalanov čakal trochu menšiu tvrdosť v presadzovaní v špecifických súbojoch.

 

Hlava hore

„Lebo niektorí tí chalani miesto toho, aby sa ukázali nejako hokejovo, že by ich mali prehrať, tak potom vyhľadávali nejaké súboje a to nebolo veľmi pekné,“ dodal s dôvetkom, že aj mládežnícky hokej býva aj tvrdý. „Tie dievčatá s tým musia počítať, keď už sa dostanú medzi chalanov, tak sa musia tiež naučiť mať hlavu hore, ako tomu hovoríme,“ uzavrel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies