Na švédskom letisku ponúkajú netradičné ubytovanie, ocenili by ste takúto možnosť?

NETKY.SK • 27 Február 2018, 10:09 • 2 min
Na švédskom letisku ponúkajú netradičné ubytovanie, ocenili by ste takúto možnosť?

ŠTOKHOLM - Omrzeli vás tradičné letiskové hotely? V Štokholme môžu cestujúci, ktorí milujú lietanie, prespať v odstavenom Jumbe Jete. Okrídlený hostel má kapacitu 76 miest a izby sa nachádzajú priamo v kokpite.

slovakia

left justify in out

Hostel ponúka celkom tri druhy izieb, do ktorých sa zmestia maximálne tri osoby a niekoľko štvorlôžkových izieb. Nie všetky sú však umiestnené na palube lietadla, štyri miestnosti sú v motoroch lietadla, čo môže vyzerať skutočne bizarne. Najluxusnejšiou je izba v kokpite ponúkajúca panoramatický výhľad z pilotnej kabíny.

 

img

 

Hostia si však musia vystačiť so spoločnými toaletami a sprchami, vlastnú kúpeľňu ponúkajú iba tri apartmány, mimo toho sa v kokpite nachádza apartmán nazvaný Čierna skrinka, nachádzajúci sa v zadnej časti lietadla a jedna jednolôžková miestnosť. Ceny sa pohybujú od 450 švédskych korún do 1895 korún za noc.

 

„Chcel som v roku 2006 rozšíriť svoju sieť hostelov, keď som sa dopočul o jednom vraku lietadla, ktoré je na Arlande na predaj. Tento Jumbo bol skonštruovaný v roku 1976 a naposledy ho používali švédske aerolinky Transjet, ktoré v roku 2002 skrachovali,“ uviedol majiteľ ubytovacieho zariadenia Oscar Diös. V starom Jumbo Jete je taktiež miestnosť, kde sa servírujú raňajky a kde si môžu návštevníci dať kávu, zmrzlinu, sendvič či teplé jedlo.

 

img

 

Hostel sa nachádza iba 5 minút jazdy od odbavovacieho okienka na letisku a záujemci sa k nemu môžu dostať zdarma autobusom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies