Na štadióne vo Volgograde, kde sa majú konať MS, sa zrútila časť nosnej konštrukcie

NETKY.SK • 24 Marec 2016, 09:51 • 2 min
Na štadióne vo Volgograde, kde sa majú konať MS, sa zrútila časť nosnej konštrukcie

MOSKVA - Výstavbu futbalového štadióna vo Volgograde, ktorý bude hostiť zápasy majstrovstiev sveta 2018 v Rusku, narušila stredajšia nehoda.

slovakia

left justify in out

Ako informovala agentúra AP, časť nosnej kovovej konštrukcie neuniesla váhu nalievaného betónu a zrútila sa. Pri nehode sa nikto nezranil. Rozsah poškodenia nie je zatiaľ známy. Podľa vyjadrenia spoločnosti Strojtransgaz, ktorá stavia štadión, nehoda nijako nenaruší harmonogram konštrukčných prác.

 

"Bola zostavená pracovná komisia, ktorá preskúma, čo sa presne stalo. Nehoda bola pravdepodobne spôsobená takzvanou únavou kovu. Nie je však vylúčené, že sa stala nejaká chyba, ktorú zavinili robotníci alebo iná spoločnosť," uviedol riaditeľ Strojtransgazu Valerij Neljubov.

 

Už pred kolapsom nosnej konštrukcie sa na stavbe udiali dve nehody, pri ktorých sa zranili traja robotníci. Volgogradský štadión bude mať po dokončení kapacitu 45-tisíc miest a hostiť by mal štyri stretnutia skupinovej fázy MS 2018.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies