Na Slovensku opäť prituhne aj nasneží, platí výstraha pred mrazom

NETKY.SK • 30 Január 2017, 18:53 • 2 min
Na Slovensku opäť prituhne aj nasneží, platí výstraha pred mrazom

BRATISLAVA - Slovensko dnes čaká opäť mrazivá noc. Na východe a v strede krajiny môže teplota klesnúť až na -17 stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahu 1. stupňa, ktorá potrvá od dnešnej 21.00 h do utorka (31.1.) 09.00 h.

slovakia

left justify in out

img

 

Meteorológovia v utorok varujú pred snežením na strednom Slovensku, kde môže napadnúť do 20 centimetrov nového snehu. Na západe krajiny si musia vodiči dávať pozor na tvorbu poľadovice. SHMÚ upozorňuje najbližšie dni aj pred snehovými jazykmi a závejmi, ktoré sa môžu tvoriť takmer na celom Slovensku.

 

img

 

V utorok bude na takmer na celom území Slovenska platiť výstraha pred snehovými jazykmi a závejmi. Tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo 
pre dopravné aktivity.

 

img

 

V Banskobystrickom kraji bude v utorok platiť výstraha pred snežením a mrazom. Výstraha pred poľadovicou sa bude týkať Trenčianskeho, Nitrianskeho, Bratislavského a Trnavského kraja.

 

 

V stredu bude počasie ovplyvňovať tlaková níž vo vyšších vrstvách ovzdušia so stredom nad Českom. Súčasne k nám bude v prízemnom tlakovom poli od juhovýchodu zasahovať tlaková výš.

 

Bude oblačno až zamračené, na mnohých miestach sa môže vyskytnúť sneženie alebo dážď so snehom. V nižších polohách na juhu západného a stredného Slovensku treba rátať s dažďom.

 

Ojedinele sa môže vytvoriť poľadovica aj snehové záveje. Najvyššia denná teplota sa bude pohybovať od -2 do 3 stupňov Celzia. Fúkať bude prevažne juhovýchodný vietor rýchlosťou 10 až 30 km/h.

 

img

 

Na stredu je pre celú krajinu vyhlásená výstraha prvého stupňa pre tvorbu snehových závejov a jazykov.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies