Na Slovensku hrozí zvýšené riziko požiarov

NETKY.SK • 11 August 2015, 16:42 • 2 min
Na Slovensku hrozí zvýšené riziko požiarov

BRATISLAVA - Zvýšené riziko požiarov hrozí v dôsledku extrémnych horúčav na celom území Slovenska.

slovakia

left justify in out

"A to najmä v prírodnom území," informovala TASR Zuzana Farkasová z hasičského prezídia.

 

Od 1. júla do 10. augusta mali hasiči pre požiare v prírode takmer 1400 výjazdov. Najčastejšou príčinou bolo vypaľovanie trávy a suchých porastov. Vlani v júli zasahovali hasiči viac ako 600-krát a v auguste viac ako 450-krát.

 

Farkasová pripomína, že podľa zákona je zakázané zakladať alebo udržiavať otvorené ohne na lesných pozemkoch alebo v ich ochrannom pásme mimo vyznačených miest.

 

V prírode sa tiež nesmie fajčiť alebo odhadzovať horiace alebo tlejúce predmety. "Pre zvýšené riziko je však nevyhnutné rozšíriť tento zákaz na všetky miesta na lesných pozemkoch vrátane ich 50-metrového ochranného pásma. Tento zákaz sa preto vzťahuje aj na vyznačené miesta, na ktorých je zakladanie a udržiavanie otvoreného ohňa inokedy povolené," upozornila.

 

Obdobie zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru vyhlásilo 38 okresných riaditeľstiev Hasičského a záchranného zboru. Ich zoznam možno nájsť na webovej stránke www.hasicisr.sk v sekcii dôležité oznamy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies