Na Ružíne sa utopil rybár, jeho telo hľadajú potápači

NETKY.SK • 9 Júl 2013, 15:53 • 2 min
Na Ružíne sa utopil rybár, jeho telo hľadajú potápači

RUŽÍN – Pravdepodobne ďalšiu obeť si dnes vyžiadala vodná nádrž Ružín v okrese Košice – okolie. Podľa informácií, ktoré TASR poskytol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach Daniel Takáč, boli hasiči krátko po deviatej hodine požiadaní o súčinnosť pri pátraní po nezvestnom rybárovi.

slovakia

left justify in out

„Úlohou našej zásahovej jednotky z Gelnice bolo umožniť potápačom prístup do vody,“ povedal Takáč. Doplnil, že bolo nutné odstrániť kusy stromov a vyčistiť priestor tak, aby sa pátranie mohlo začať. „Naša úloha sa tým pri pátraní skončila a príslušníci HaZZ sa vrátili na základňu,“ dodal. Na mieste sú stále potápači polície a podľa hasičov, telo doteraz nenašli.

Podľa hovorcu košickej polície Alexandra Szabóa oznámila na OO PZ Gelnica 30-ročná žena nezvestnosť svojho 53-ročného otca z obce Vítkovce už v utorok (8.7.) o 21.50 h. "Muž odišiel z domu v pondelok (7.7.)okolo 16.00 h k vodnej nádrži Ružín, na rybolov, pričom sa mal vrátiť domov v  utorok okolo 16.00 h," uviedol Szabó. Dodal však, že muž sa nevrátil a ani o sebe nepodal žiadnu správu. "Naposledy telefonoval s dcérou dňa 7. júla vo večerných hodinách. Mobilný telefón ma vypnutý a preto nie je možné sa mu dovolať. Na mieste, kde chytal ryby ostal rozložený stan v ňom je vak, a udice sú riadne nahodené," spresnil hovorca polície.

Dodal tiež, že pri ceste nad lovným miestom je riadne uzamknuté nezvestného vozidlo. "Nezvestný je vysoký 176 až182 centimetrov, štíhlej postavy, svetlo hnedé - blond, krátke vlasy. Oblečené mal čierne tričko, maskáčové vojenské nohavice vz. 82. Gelnickí policajti po nezvestnom pátrajú a momentálne prehľadávajú širšie okolie vodnej nádrže Ružín," uzavrel Szabó.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies