Na pozorovateľov OBSE na Ukrajine znovu strieľali

NETKY.SK • 27 November 2014, 11:33 • 2 min
Na pozorovateľov OBSE na Ukrajine znovu strieľali

VIEDEŇ - Medzinárodný tím pozorovateľov Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) sa v stredu opäť dostal pod paľbu, nikto však nebol našťastie zranený.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Organizácia na svojej internetovej stránke informuje, že incident sa stal pri meste Kirove asi 50 kilometrov severovýchodne od Donecka počas rutinnej hliadky. Neďaleko vozidla OBSE, ktoré viezlo troch pozorovateľov a ich ozbrojený sprievod, najprv vybuchol mínometný granát, po čom nasledovala guľometná paľba smerom k automobilu. Vozidlo oblasť ihneď opustilo a vrátilo sa na základňu. OBSE neuvádza, kto je za útok zodpovedný. Incident sa stal na území kontrolovanom vládnou armádou, no streľba prišla smerom od juhovýchodiu z oblasti ovládanej povstalcami.

 

Podobná situácia nastala aj minulý týždeň. Na dve vozidlá monitorovacej misie strieľali uniformovaní príslušníci, nie je však jasné, ku komu patrili. Incident sa stal pri obci Mariinka, asi 15 kilometrov od mesta Doneck, v oblasti ovládanej vládnymi silami. 

 

Podľa posledných údajov OSN konflikt na Ukrajine si od polovice apríla vyžiadal 4317 mŕtvych a 9921 zranených. Napriek prímeriu uzavretému začiatkom septembra v Minsku prichádza odvtedy denne o život v priemere 13 ľudí. Od vyhlásenia prímeria 5. septembra tak zahynulo už vyše 950 osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies