Na policajnej stanici pri Sydney zastrelili muža ozbrojeného nožom

NETKY.SK • 19 Január 2016, 06:34 • 2 min
Na policajnej stanici pri Sydney zastrelili muža ozbrojeného nožom

SYDNEY - Polícia na severozápadnom predmestí austrálskeho Sydney zastrelila dnes muža, ktorý prišiel na policajnú stanicu ozbrojený nožom, zatiaľ však nič nenasvedčuje tomu, že by táto udalosť nejako súvisela s terorizmom. Agentúra AP o tom informuje s odvolaním sa na miestneho policajného predstaviteľa.

slovakia

left justify in out

Ozbrojeného muža zastrelil jedinou ranou seržant s 24 rokmi praxe po krátkej potýčke vo vstupnej hale policajnej stanice Quakers Hill. Totožnosť usmrteného, ktorého vek odhadujú na 40-50 rokov, ako ani motív jeho konania, sa zatiaľ nepodarilo zistiť, vyjadril sa pre médiá pomocný policajný komisár Denis Clifford.

 

"Nie je žiadny náznak, že by to súviselo s terorizmom, ale prečo sem tento muž prišiel a prečo nastala táto konfrontácia, v tejto chvíli jednoducho nevieme," povedal Clifford pred reportérmi. Podľa zverejneného vyhlásenia pri dnešnej udalosti v oblasti vzdialenej približne 30 kilometrov od centra Sydney neutrpel zranenia žiadny policajt.

 

Austrálska polícia v októbri 2015 zastrelila 15-ročného chlapca krátko po tom, ako spôsobil smrteľné strelné poranenie civilnému policajnému zamestnancovi v oblasti Parramatta západne od centra Sydney. Ešte v septembri 2014 pobodal v Melbourne dvoch policajtov 18-ročný muž, ktorého následne takisto zastrelili. Oba tieto útoky sú pripisované prívržencom extrémistickej skupiny Islamský štát.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies