Na pojednávaní v prípade vraždy Sýkoru vypovedali svedkovia

NETKY.SK • 18 Október 2016, 12:19 • 2 min
Na pojednávaní v prípade vraždy Sýkoru vypovedali svedkovia

BRATISLAVA – Výpoveďami svedkov pokračovalo dnes na Okresnom súde (OS) Bratislava I hlavné pojednávanie v prípade vraždy zakladateľa bratislavskej skupiny sýkorovcov Miroslava Sýkoru, ku ktorej došlo takmer pred 20 rokmi.

slovakia

left justify in out

Výpovede dnešných svedkov sa týkali predovšetkým Petra Križanoviča alias Durana. V roku 1996 prišiel o časť nohy po tom, ako na neho útočníci spustili streľbu v Bratislave na Sliačskej ulici. 

 

Niektoré médiá špekulovali, že Duran a zavraždený Sýkora mali rozpory pre delenie peňazí pochádzajúcich z krádeže v pobočke VÚB banky v roku 1996. Duran mal mať potom záujem na smrti Sýkoru, médiá dokonca uvažovali, že sa mal priamo na vražde zúčastniť. Sýkoru zavraždili vo februári 1997. Duran prišiel o život v apríli 1997 pri explózii jeho auta.

 

Okrem iných svedkov vypovedala na súde aj matka obžalovaného Richarda B., u ktorej mal Duran bývať v období, keď prišiel o nohu. Durana poznala práve prostredníctvom svojho syna. "Nevyrovnával sa s tým ľahko, keď prišiel o nohu, ale snažil sa. Zo začiatku bola jeho mobilita zlá. Potom, keď mal barly, pohyboval sa s nimi," povedala. Nevedela však uviesť, kto mal Durana postreliť, nerozprávali sa o tom. Taktiež nemala informácie o vražde Sýkoru.

 

Na súde dnes vypovedali aj dvaja bývalí policajti, ktorí slúžili s bratom obžalovaného Mareka L., ktorý taktiež pracoval ako strážca zákona. Jeho zavraždili pár dní po Duranovej smrti. "Rozmýšľali sme nad príčinou jeho smrti, absolútne sme nevedeli čo. Až z médií sme sa dozvedeli, že to malo súvisieť s vraždou Sýkoru," uviedol jeden z jeho bývalých kolegov.

 

Z vraždy Miroslava Sýkoru obžaloval prokurátor Mareka L., Richarda B., prezývaného Kofola, Milana M. a Ľuboša Ferusa. Sýkoru zavraždili vo februári 1997 na parkovisku Holiday Inn na Bajkalskej ulici v Bratislave. Podľa obžaloby prišiel Sýkora k hotelu na vozidle Audi A 100 spolu s jedným ochrankárom. Keď vystúpili z auta, ochrankára zasiahli do chrbta streľbou zo samopalu. Samotného Sýkoru najprv zasiahli troma ranami do nohy, po čom spadol na zem. Sýkora sa však snažil brániť svojou zbraňou značky Smith & Wesson. Útočníci ho vzápätí dorazili streľbou zo samopalu, pričom mu podľa obžaloby výstrelmi spôsobili 13 poranení hlavy a hrudníka.

 

Hlavné pojednávanie v tejto veci pokračuje v stredu 19. októbra.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies