Na pláži v Mexiku našli vyše 300 uhynutých vzácnych korytnačiek

NETKY.SK • 30 August 2018, 10:41 • 2 min
Na pláži v Mexiku našli vyše 300 uhynutých vzácnych korytnačiek

MEXIKO - Viac než 300 mŕtvych jedincov ohrozenej morskej korytnačky karety zelenavej objavili na pobreží v južnom Mexiku.

slovakia

left justify in out

Živočíchy sa udusili po tom, ako sa chytili do zakázaného typu rybárskych sietí, tvrdia úrady ochrany životného prostredia.

 

K nálezu došlo v mexickom štáte Oaxaca len niekoľko dní po tom, ako v susednom štáte Chiapas našli ďalších 122 uhynutých korytnačiek rovnakého druhu. Karety zelenavé, ktoré kladú vajíčka na plážach viacerých mexických štátov od mája do septembra, sú vo voľnej prírode na pokraji vyhynutia.

 

"Uhynuli na mori približne o osem dní skôr, zachytené v zakázaných 120-metrových rybárskych sieťach a na 15-centimetrových vlascoch," uviedli mexickí vyšetrovatelia environmentálnej kriminality. Krajina zakázala lov morských korytnačiek v roku 1990, stále tam však existuje lukratívny čierny trh.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies