REPORTÁŽ: Zuzana Čaputová sa pred veliteľmi OS vyjadrila, že nie všetko je ideálne

NETKY.SK • 27 August 2019, 12:14 • 2 min
REPORTÁŽ: Zuzana Čaputová sa pred veliteľmi OS vyjadrila, že nie všetko je ideálne

BRATISLAVA - Počas dnešného dňa prijala Zuzana Čaputová v prezidentskom paláci 11 vojenských veliteľov Ozbrojených síl (OS) Slovenskej republiky. Prezidentka SR sa ako hlavná veliteľka ozbrojených síl vyjadrila, že stav obrany SR je v jej priamom záujme od nástupu do funkcie.

slovakia

left justify in out

Počas tlačovej konferencie hlava štátu pripustila, že "nie všetko je ideálne". Vyjadrila svoje poľutovanie nad tým, že sa k nej dostali informácie o tom, že aj napriek modernizácii nemajú vojaci všetko, čo by potrebovali pre svoju službu a každodennú prevádzku. "Som oboznámená aj s hodnoteniami Aliancie, že stále zaostávame v plnení našich záväzkov. Aj keď viem, že sa situácia čiastočne lepší," uviedla v príhovore.

 

img

 

Stav niektorých vecí ju znepokojuje. "Máme modernizačné plány, ktoré máme problém naplniť a čelia kritike o svojej realizovateľnosti a netransparentnosti. A tiež, len veľmi málo, alebo vôbec nie je počuť hlas vojenských profesionálov," zhodnotila.

 

img

 

Veliteľov sa chce preto pýtať napríklad na vybavenie vojakov, príležitosti na výcvik či atraktivitu vojenského povolania. Náčelník Generálneho štábu OS SR Daniel Zmeko jej v mene veliteľstva poďakoval za možnosť osobného stretnutia a prisľúbil "korektné informácie, ktoré budú spravodlivo, riadne a nestranne popisovať stav ozbrojených síl".

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies