Na niektorých poštách si už vybavíte aj výpis z Registra trestov

NETKY.SK • 1 Júl 2014, 16:26 • 2 min
Na niektorých poštách si už vybavíte aj výpis z Registra trestov

BRATISLAVA - Výpis z Registra trestov a odpis Registra trestov po novom ľudia vybavia už aj vo vybraných pobočkách Slovenskej pošty (SP).

slovakia

left justify in out

V pilotnej prevádzke dnes pošta spustila novú elektronickú službu "výpis z Registra trestov a odpis Registra trestov". Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Slovenskej pošty Stanislava Pondelová, služba bude stáť 6 eur, pričom každé ďalšie vyhotovenie výpisu alebo odpisu na základe jednej žiadosti bude spoplatnené sumou 2 eurá.

 

Novú službu môžu ľudia zatiaľ využívať na 12 pobočkách po celom Slovensku, neskôr by ju chceli sprístupniť až na 300 poštách po celej republike. Zatiaľ si môžu ľudia vybaviť výpis alebo odpis z Registra trestov v Banskej Bystrici na Hornej ulici 77. V Bratislave novú službu poskytujú v pobočkách na Ivanskej ceste 16 a Karloveskej ulici 34. V Komárne si ľudia výpis z registra trestov vybavia na pošte na Damianichovej 3, v Košiciach na Trolejbusovej 1 a v Liptovskom Mikuláši v pobočke na M. M. Hodžu 3. Novú službu ponúka aj pobočka pošty na Novohradskej 4 v Lučenci, na Štefánikovej triede 61 v Nitre, na Wolkerovej 479 v Poprade, Volgogradskej 7/A v Prešove, ale i v pobočkách na Mierovom námestí 21 v Trenčíne či Hviezdoslavovej ulici 3 v Žiline. 

 

Slovenská pošta otvorila v roku 2012 dvanásť pilotných pracovísk, tzv. Integrovaných obslužných miest (IOM). Prostredníctvom nich pošta prevádzkuje vybrané služby štátnej správy, informovala Pondelová. O novú službu bol záujem, pošta ich preto rozšírila o ďalších 201 pracovísk vo viac ako stovke miest. Našou víziou je byť lídrom v poskytovaní asistovaných služieb e- Governmentu, zákazníkom chceme ponúkať lacnejšie a dostupnejšie služby a produkty. Zároveň chceme vytvoriť univerzálnu pobočkovú infraštruktúru, ktorá dokáže obsiahnuť viacero služieb, aby si ľudia „pod jednou strechou“ mohli vybaviť jednoduché služby z rôznych oblastí,“ doplnil generálny riaditeľ Slovenskej pošty Tomáš Drucker. V súčasnosti si môžu ľudia na vybraných poštách vybaviť napríklad výpis z Obchodného registra na právne účely, výpis z Listu vlastníctva na právne účely, overenie originality elektronického čipu osvedčenia o evidencii vozidla (malého technického preukazu) či kúpiť lístky na športové a kultúrne podujatia v spolupráci s Ticket portalom, vymenovala súčasné možnosti Pondelová. „Pre Slovenskú poštu zostáva v roku 2014 prioritou nielen skvalitňovanie poštových služieb, ale aj postupné zavádzanie nových služieb z oblasti finančníctva, poisťovníctva, telekomunikácií, energetiky, ako aj moderných elektronických služieb,“ dodal Drucker.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies