Na nemeckom festivale predstavili hologram Ronnieho Jamesa Dia

NETKY.SK • 8 August 2016, 15:04 • 2 min
Na nemeckom festivale predstavili hologram Ronnieho Jamesa Dia

BRATISLAVA - Na nemeckom heavymetalovom festivale Wacken Open Air vystúpil v sobotu hologram zosnulého speváka Ronnieho Jamesa Dia, ktorý bol svojho času členom formácií Rainbow či Black Sabbath.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak počas koncertu kapely Dio Disciples, ktorú na jeho počesť založili bývalí členovia jeho skupiny Dio. Formácia s hologramom predstavila skladbu We Rock.


Diov hologram vytvorila spoločnosť Eyellusion, pričom na jeho vznik použili tisíce fotografií a videí a izolovaný záznam jeho hlasu z nahrávky živého vystúpenia. “Keď som to prvý raz videla, plakala som,” povedala pre magazín Rolling Stone jeho manželka Wendy Dio, ktorá je manažérkou Dio Disciples. “Bolo to celkom desivé. Členovia nášho tímu, ktorí to videli po prvý raz počas nácviku, plakali. Bolo to úplne úžasné,” dodala. Pre menovaný hologram je na budúci rok naplánované svetové turné.


Ronnie James Dio sa narodil ako Ronald James Padavona do americko-talianskej rodiny v Portsmouthe v New Hampshire. Na prelome 70. a 80. rokov minulého storočia v Black Sabbath nahradil Ozzyho Osbourna.

 

Zotrval v nej do roku 1982, ale o desať rokov neskôr s nimi ešte nahral album Dehumanizer. Okrem spomínaných formácií Rainbow a Dio tiež pôsobil v skupinách Elf či Heaven & Hell. V máji 2010 vo veku 67 rokov podľahol rakovine žalúdka.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies