Na Národný deň SR na EXPO Miláno ide Kiska aj Maďarič

NETKY.SK • 23 Jún 2015, 18:58 • 2 min
Na Národný deň SR na EXPO Miláno ide Kiska aj Maďarič

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska a minister kultúry Marek Maďarič sa zúčastnia na stredajšom Národnom dni Slovenskej republiky na svetovej výstave EXPO v Miláne.

slovakia

left justify in out

Národný deň SR na svetovej výstave EXPO 2015, ktorá sa tento rok venuje téme "Uživiť planétu, energia pre život" prezident Andrej Kiska slávnostne otvorí v stredu 24. júna o 11:10, agentúru SITA o tom informoval tlačový odbor Kancelárie prezidenta SR. Prezident navštívi národný pavilón Talianskej republiky, kde podpíše tzv. Milánsku chartu a pozrie si aj pavilón Európskej únie. Podvečer sa prezident zúčastní na slávnostnom kultúrnom programe Národného dňa SR. Na záver svojej návštevy sa hlava štátu zúčastní na galavečere v centre Milána.

 

Na celodennom programe Národného dňa Slovenskej republiky v talianskom Miláne sa spolu s prezidentom zúčastní aj minister kultúry Marek Maďarič. "Ministerstvo kultúry projekt Národný deň Slovenska - EXPO Miláno 2015 podporilo prostredníctvom svojho dotačného programu sumou 75 tisíc eur," informuje Ministerstvo kultúry (MK) SR na svojej webstránke https://www.culture.gov.sk. Počas Národného dňa Slovenska na EXPO Miláno vystúpia pred slovenským pavilónom členovia umeleckého súboru Čarovné ostrohy a slovenskí remeselníci v tradičných odevoch predstavia na workshopoch čipkárstvo, drotárstvo, drevorezbu, zdobenie kraslíc a perníkov. Hlavným podujatím národného dňa bude večerné predstavenie Symfonického orchestra Viva Musica, Umeleckého súboru Lúčnica a Bratislavského chlapčenského speváckeho zboru v auditóriu výstaviska. Počas večerného programu pod názvom Folklor Symphony vystúpi na scéne až 164 umelcov a diváci si budú môcť vychutnať diela Eugena Suchoňa, Svetozára Stračinu či hudbu z filmov Jánošík, Pacho, hybský zbojník alebo Plavčík a Vratko, informuje v tlačovej správe MK SR. 

 

Slovenská republika na výstave, na ktorej sa zúčastňuje 141 krajín a tri medzinárodné organizácie, prezentuje prírodné krásy Slovenska, kultúrne pamiatky, umenie a tradície, ale aj talent a kreativitu našich ľudí - inovatívne riešenia v oblasti energetiky, výživy či informačných a komunikačných technológií, pripomína Kancelária prezidenta SR. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies