Newcastle United pripravuje zmeny, tréner Bruce zrejme príde o funkciu

NETKY.SK • 11 Október 2021, 13:52 • 2 min
Newcastle United pripravuje zmeny, tréner Bruce zrejme príde o funkciu

NEWCASTLE – Anglický futbalový klub Newcastle United je v posledných dňoch v kurze. Po prevzatí bohatými majiteľmi zo Saudskej Arábie rozbehli médiá kolotoč špekulácií o tom, ako bude mužstvo vyzerať v budúcej sezóne. Trénovať ho však s najväčšou pravdepodobnosťou nebude súčasný kormidelník Steve Bruce.

slovakia

left justify in out

Pred časom sa v médiách objavili správy, že dnes už bývalý majiteľ klubu Mike Ashley nebol ochotný vyplatiť Brucea zo zmluvy. Situácia sa však zmenila po odkúpení klubu Saudskoarabským investičným fondom a zdá sa, že sa blíži jeho odvolanie. Šesťdesiatročný stratég dokázal vo svojich úvodných sezónach s klubom obsadiť pokojné 13. a 12. miesto v strede tabuľky, v práve prebiehajúcej sezóne sa však strakám príliš nedarí a stále čakajú na prvú výhru. Fanúšikom prekáža aj nie príliš atraktívny štýl hry.

 

img

 

Aj sám Bruce sa vo štvrtok vyjadril, že by sa noví majitelia mohli rozhodnúť priviesť na lavičku nového trénera. Podľa informácií magazínu Daily Mirror by jeho odvolanie mohlo nastať ešte pred víkendovým súbojom s Tottenhamom, v ktorom sa jeho zverenci pokúsia na ôsmy pokus konečne zvíťaziť.

 

„Ak si proti Spurs neodkrútim tisíci zápas, mohli by ste povedať, že sa taká vec môže stať iba mne. Nemyslím si však, že by to bolo kruté, futbal je skrátka taký,“ vyjadril sa lodivod, ktorý väčšinu z doterajších 999 zápasov odtrénoval na lavičkách Birminghamu, HulluSunderlandu.

 

img

 

Médiá tak začali okamžite špekulovať o jeho nástupcovi, pričom sa najviac spomínalo meno Antonia Conteho. Úspešný Talian ale podľa všetkého prípadnú ponuku odmietne, pretože chce pôsobiť v tíme, ktorý je na vrchole. Newcastle zatiaľ nie je vysnívanou destináciou hráčov a trénerov, no treba dodať, že sa vzhľadom na nových majiteľov situácia v najbližších rokoch zmení.

 

img

 

Verejný investičný fond Saudskej Arábie, ktorý spravuje korunný princ Muhammad bin Salmán, disponuje majetkom vo výške viac ako 350 miliárd eur. Transakciu kritizuje organizácia na ochranu ľudských práv Amnesty Inernational, ako aj katarská televízia beIN Sports. AI už vlani upozorňovala na to, že prevzatie klubu má za cieľ zakryť porušovanie medzinárodných práv z pohľadu saudskoarabských lídrov. Ako príklad uviedla vraždu opozičného novinára Džamala Chášukdžího na saudskoarabskom konzuláte v Istanbule, ku ktorej došlo v roku 2018. Z jej nariadenia bol obvinený bin Salmán, hoci Rijád akúkoľvek úlohu korunného princa v tejto kauze dlhodobo odmieta.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies