Na letisku Hamburg opäť unikal neznámy plyn, viacerí zamestnanci skončili na PN

NETKY.SK • 13 Február 2017, 18:11 • 2 min
Na letisku Hamburg opäť unikal neznámy plyn, viacerí zamestnanci skončili na PN

HAMBURG - Iba deň po nedeľňajšej evakuácii časti medzinárodného letiska v severonemeckom Hamburgu zapríčinenej únikom neidentifikovaného plynu, došlo dnes v rovnakej časti vzdušného prístavu opäť k problémom. Viacerí zamestnanci istej bezpečnostnej firmy sa sťažovali na nevoľnosť a ohlásili práceneschopnosť, informovala hovorkyňa letiska.

slovakia

left justify in out

Hasiči následne skontrolovali situáciu, avšak uskutočnené merania v oblasti bezpečnostnej kontroly pasažierov nepreukázali prítomnosť škodlivín v ovzduší. Incident, ktorý narušil plynulosť kontroly cestujúcich, pocítili na vlastnej koži 14 ľudia, jednu z týchto osôb previezli do nemocnice.

 

Polícia pokračuje vo vyšetrovaní nedeľňajších udalostí na letisku, keď sa spomínaný nekonkretizovaný plyn rozšíril zrejme do klimatizačného zariadenia v budove letiska. V dôsledku toho sa desiatky ľudí sťažovali na pálenie očí a dráždivý suchý kašeľ.

 

Doterajšie poznatky vyšetrovateľov priniesli poznatok, že jednému z cestujúcich odobrali štipľavý sprej, avšak nevedno, či a ako z balenia mohol unikať dráždivý plyn, na to by malo poskytnúť odpoveď ďalšie objasňovanie kauzy, keďže ide o podozrenie z nedbalostného trestného činu nebezpečného ublíženia na zdraví.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies