Na kúpu svadobných šiat cez internet môže nevesta doplatiť

NETKY.SK • 26 August 2015, 09:16 • 2 min
Na kúpu svadobných šiat cez internet môže nevesta doplatiť

BRATISLAVA - Nevesty by si nemali nechať výber šiat na poslednú chvíľu. Treba sa po nich rozhliadať aj niekoľko mesiacov pred termínom svadby.

slovakia

left justify in out

"Najmä, ak je sobáš v septembri. Šaty treba vtedy hľadať už v apríli či máji. V tomto čase je veľa svadieb, na tento termín majú salóny väčšinu šiat rezervovanú," povedala pre TASR majiteľka svadobného salónu Simona Hanova. V zimných mesiacoch, keď je sobášov menej, sa však nevesta dostane k modelom aj niekoľko týždňov pred svadbou.

 

Ženy si podľa nej šaty radšej požičiavajú ako kupujú. Zaváži cena. Modely od návrhárov si totiž v salóne možno požičať od 300 do 1000 eur, nákup takýchto šiat by ich vyšiel minimálne vyše 3000 eur. Záleží od kraja. Šaty na požičanie majitelia salónov pravidelne kontrolujú, tie s malými chybičkami ponúkajú do výpredajov.

 

Hanova varuje nevesty pred nákupom šiat cez internet, a to najmä z Číny. "V poslednom období sa množia prípady, keď si ženy objednajú modely cez internet asi za 100 eur, prídu im však v nepoužiteľnom stave," uviedla.

Nevesty sú stále verné klasike, pri výbere farby volia snehobielu a siahajú po tylovej sukni. Nižším ženám odporúča Hanova topánky na vyšších podpätkoch a voľne padajúce šaty. Lichotiť im však bude aj strih morskej panny. "Tylové sukne ich zbytočne skracujú, tie, ako aj strih sukne do áčka odporúčam skôr vyšším ženám," povedala. Pri dlhých šatách by sukňa nemala byť vyššie nad členkami.

 

Aktuálne trendy prajú podľa nej farebným aplikáciám či stuhám na šatách, ženy ich volia najmä počas jari a leta. "Tiež nie je pravidlom, že topánky musia byť biele, tu sú farby tiež vítané," dodala.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies