Na hrobe utýranej Lucky dnes poobede odhalia pomník

NETKY.SK • 30 September 2013, 11:49 • 2 min
Na hrobe utýranej Lucky dnes poobede odhalia pomník

BRATISLAVA - Na ružinovskom cintoríne v Bratislave dnes odhalia pomník pre týrané deti. Ako agentúru SITA ďalej informovala PR manažérka televízie JOJ Lucia Kulihová, deje sa tak pol roka od pohrebu utýranej päťročnej Lucky Luknárovej, ktorá je na tomto cintoríne od apríla pochovaná.

slovakia

left justify in out

Dnešok je oficiálnym dátumom úmrtia malej Lucky. Pomník v tvare medeného prasknutého srdca odhalia o 14:00 na jej hrobe. Pomník symbolizuje utrpenie týraných a zanedbávaných detí. Zároveň znázorňuje nádej pre všetky deti s podobným osudom. "Preto je na stuhe vychádzajúcej z trhliny srdca cez kríž nápis Tak výrečne vo svojej ukrytosti," vysvetľuje Kulihová. Na odhalení pomníka sa zúčastní aj Ivan Leitman z Detského krízového centra Náruč, umelecký kováč Vladimír Eperjesi, ale aj malé dievčatko Paťka, ktoré je iniciátorkou tejto myšlienky, informuje PR manažérka. Pomník posvätí Anton Srholec. 

Už takmer rok rezonuje v spoločnosti a v médiách príbeh malého dievčatka, ktoré podľa prokuratúry týral jej otčim. Polícia z tohto činu podozrieva aj Luckinu matku. Rodina jej telo nedôstojne ukrývala v byte tri roky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies