Na hlavnom námestí v Bruseli opäť vytvorili koberec z kvetín

NETKY.SK • 12 August 2016, 16:36 • 2 min
Na hlavnom námestí v Bruseli opäť vytvorili koberec z kvetín

BRUSEL - V historickom centre belgického hlavného mesta Brusel predstavili dnes už 20. ročník kladenia tzv. kvetinového koberca. Ukážka 600.000 kusov čerstvo narezaných begónií tvoriacich sofistikované geometrické útvary pokryla bruselské ústredné námestie Grand-Place (Grote Markt).

slovakia

left justify in out

Tohtoročný kvetinový koberec vzdáva poctu 150 rokom belgicko-japonského priateľstva, informuje agentúra DPA. Vzor dekorácie vytvorili v spolupráci s japonskou dizajnérkou Fudži Suzukiovou a zahŕňa motívy čerešňového kvetu, bambusu, ako aj japonských kaprov koi a vtákov letiacich na pozadí mesiaca v splne.


Obdĺžniková dekorácia má dĺžku 75 metrov, šírku 25 metrov a vytvorilo ju približne 100 dobrovoľníkov za desať hodín, dopĺňa agentúra Belga. Inauguráciu koberca bude dnes sprevádzať tiež svetelno-zvuková šou založená na opere Madama Butterfly od talianskeho skladateľa Giacoma Pucciniho.


Kvetinová výzdoba na námestí Grand-Place zo 17. storočia, ktoré je zapísané na zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO a patrí k najvyhľadávanejším turistickým atrakciám Bruselu, zostane vystavená do pondelka. Begónie, úzko nasadené do piesčitého podkladu, totiž nevydržia omnoho dlhšie v čerstvom stave.


Bruselský kvetinový koberec sa inštaluje každé dva roky v auguste. Prvý raz ho vytvorili v roku 1971. Dizajn kvetinovej pokrývky vychádza každý rok z inej medzinárodnej témy.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies