Na hladine Štrbského plesa sa bude opäť člnkovať

NETKY.SK • 31 Máj 2015, 12:57 • 2 min
Na hladine Štrbského plesa sa bude opäť člnkovať

POPRAD - Návštevníci Vysokých Tatier sa budú môcť opäť člnkovať na hladine Štrbského plesa vo Vysokých Tatrách.

slovakia

left justify in out

V pondelok 1. júna sa tam začne ôsma sezóna člnkovania od jeho obnovenia v roku 2008. Obľúbenú atrakciu budú môcť návštevníci veľhôr využiť do konca septembra. „V lodenici je k dispozícii 22 pramíc. Výnimočným zážitkom je služba osobného veslára,“ informovala Zuzana Fabianová, hovorkyňa spoločnosti Tatry Mountain Resorts (TMR). Oficiálne otvorenie letnej sezóny v Tatrách je spojené s tradičným Odomykaním plesa, ktoré je naplánované na 12. júna o 11:00 v prístave člnkov.
Člnkovanie na Štrbskom plese bude v prevádzke denne od 10:00 do 18:00 s poslednou plavbou o 17:00. Veslovanie na hladine jazera v nadmorskej výške 1 345 m má viac ako 130-ročnú históriu. Štrbské pleso patrí do 5. stupňa ochrany a jeho prevádzkovanie, ako aj samotné člnkovanie, podlieha prísnym pravidlám. „Počas minuloročnej sezóny bolo na jazero vyplavených 2 338 člnkov, od začiatku novodobej histórie 26 461 člnkov a prepravilo sa spolu 61 915 ľudí,“ uviedla Fabianová.


Popri tradičnom člnkovaní si počas leta návštevníci Tatier užijú aj výnimočné kultúrne podujatie v podobe druhého ročníka Benátskej noci, ktorá sa uskutoční 18. júla. Počas letnej sezóny bude na Štrbskom Plese pod skokanskými mostíkmi v prevádzke aj Mini Tatralandia park. Deti si podľa Fabianovej môžu vyskúšať jazdu na autíčkach, plavbu loďkou alebo skákanie na bungee trampolíne. V požičovniach športových obchodov v tatranských strediskách sú v ponuke aj horské bicykle. „Dobrodružný pocit z jazdy ponúkajú záujemcom horské káry a kolobežky zo stanice Štart do Tatranskej Lomnice. Jednoduché ovládanie zvládnu všetky vekové kategórie,“ doplnila hovorkyňa TMR.


Pre najmenších výletníkov je na Hrebienku pripravený aj 100-metrový tobogan a jazda na gumenom kolese. „Pri stanici pozemnej lanovky v Starom Smokovci je Mini fun park s detským vláčikom, trampolínou a lukostreľbou. Rodiny s deťmi si popri výletoch užijú zábavu v detskom parku Kamzíkovo na Skalnatom plese,“ priblížila Fabianová. S príchodom leta a otvorením turistických chodníkov prichádza do Vysokých Tatier aj projekt Tatranskej divočiny. Deti v rámci projektu odhalia prostredníctvom vynovených dobrodružstiev záhady siedmich náučných etáp a spoznajú príbehy zvieracích kamarátov na Skalnatom plese, v Lomnickom sedle, pri prechádzke Tatranskou magistrálou až k Vodopádom Studeného potoka, či tajomstvá Štrbského Plesa.


ab;fa bl mt



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies