Na Haiti sa začal tradičný karneval

NETKY.SK • 4 Február 2013, 12:39 • 2 min
Na Haiti sa začal tradičný karneval

Na Haiti sa začal tradičný karneval - Kultúra V uliciach haitského pobrežného mesta Jacmel sa dnes začali tradičné karnevalové oslavy. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

img

V uliciach haitského pobrežného mesta Jacmel sa dnes začali tradičné karnevalové oslavy. Informovala o tom agentúra AP.

Tisíce zvedavcov tancovali a zabávali sa počas defilé ľudí v kostýmoch a s papierovými maskami na tvárach, ktorí prechádzali ulicami mesta, aby bujarým veselím slávili posledné dni pred 40-dňovým predveľkonočným pôstom. 

Mesto Jacmel na južnom pobreží Haiti je známym centrom umelcov a remeselníkov a práve kvôli jeho atmosfére sa tam už roky začína celoštátny karneval. 

Týždeň po jacmelskom karnevale sa v uliciach hlavného mesta Port-au-Prince zvykla konať veľká pouličná párty. Vláda prezidenta Michela Martellyho však rozhodla, že dejisko konania preloží z metropoly do druhého najväčšieho mesta ostrovného štátu Cap-Haitien. Zmenu kancelária prezidenta zdôvodnila snahou ušetriť finančné prostriedky a prilákať turistov aj do iných oblastí Haiti. 

Príjmy z turistického ruchu sú pre Haiti nesmierne dôležité, keďže ide o jednu z najchudobnejších krajín sveta, ktorú navyše pred tromi rokmi postihlo ničivé zemetrasenie s viac ako 220.000 obeťami na životoch, pričom ďalšie desaťtisíce ľudí sú nezvestné. Oficiálne odhady počtu obetí sa pohybujú v rozmedzí od 100.000 až do pol milióna.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies