Na Filipínach zatkli 58 členov internetového vydieračského gangu

NETKY.SK • 2 Máj 2014, 08:04 • 2 min
Na Filipínach zatkli 58 členov internetového vydieračského gangu

MANILA - Filipínska polícia dnes oznámila, že v spolupráci s Interpolom a ďalšími zahraničnými zložkami zatkla 58 predpokladaných členov internetovej vydieračskej siete, ktorá si svoje obete vyberala po celom svete.

slovakia

left justify in out

Šéf filipínskej polície Allan Purisima podľa agentúry AP uviedol, že podozrivých Filipíncov zatkli v metropole Manila a ďalších mestách po tom, čo vyšetrovatelia z Interpolu, ministerstva pre vnútornú bezpečnosť USA a ďalších zahraničných policajných zložiek sledovali internetové čety niektorých obetí vydieračov.
      

Tí svoje obete naviedli, aby predvádzali svoje telo alebo vykonávali virtuálny sex. Páchatelia však svoje obete tajne nahrávali a neskôr sa vyhrážali, že videá a zábery pošlú ich príbuzným a priateľom, ak im nezaplatia. Zvyčajne žiadali v prepočte od osem do 8100 eur.
      

Jednou z obetí vydieračov sa stal aj 17-ročný škótsky mladík, ktorý v minulom roku spáchal samovraždu.
      

Členovia skupiny vytvorili falošné účty fiktívnych mladých a atraktívnych žien na Facebooku a keď obete s nimi začali četovať, ponúkali im pornografické materiály.
      

Podľa Sanjaya Virmaniho, riaditeľa centra Interpolu pre digitálnu kriminalitu so sídlom v Singapure, obete podvodníkov pochádzali z Ázie, Európy a Spojených štátov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies