Na festival Benátská! príde kapela Helloween

NETKY.SK • 26 Január 2015, 11:42 • 2 min
Na festival Benátská! príde kapela Helloween

BRATISLAVA - Na českom festivale Benátská! vystúpi aj nemecká powermetalová kapela Helloween. Organizátori podujatia, ktoré sa bude konať od 24. do 26. júla v Liberci v areáli Vesec, to oznámili na oficiálnej webstránke s tým, že formácia by sa mala predstaviť v sobotu 25. júla.

slovakia

left justify in out

"Sme radi, že môžeme na Benátskej! oznámiť vystúpenie slávnej skupiny Helloween, ktorá existuje už od roku 1984 a má v Českej republike množstvo priaznivcov. Očakávame, že okrem svojich najväčších hitov predstavia aj novinky z pripravovaného albumu. Podľa kuloárov kapely by aktuálna štúdiovka, ktorú práve nahrávajú, mala kombinovať predchádzajúce albumy 7 Sinners a Straight Out of Hell (2010 a 2013, pozn. SITA). Navyše, spevák Andi Deris tvrdí, že novinka nebude depresívna, naopak, mala by byť optimistickejšia, takže sa ľudia majú na čo tešiť," uviedli na organizátori, ktorí pripravujú na úvodný večer program s názvom Metalová čtyřka. V rámci neho vystúpia českí interpreti Citron, Arakain, Miloš Dodo Doležal a Láďa Křížek s kapelou Vitacit. "Domnievame sa, že podobnú kombináciu rockoví priaznivci na jednom mieste nikde inde nenájdu," dodali. 

 

Benátská! ponúkne aj interpretov akými sú Michal Hrůza, David Koller, Aneta Langerová, Václav Neckář, Janek Ledecký, Kamil Střihavka, Lenny, Wohnout, Xindl X, Doctor PP, Blue Effect, Alkehol, Rybičky 48, Škwor, Stromboli, Meky Žbirka, No Name, Desmod, Polemic či Katarína Knechtová, ktorá vystúpi spolu s formáciou Cigánski Diabli. "Spolupráca s Cigánskymi Diablami je pre mňa veľkou výzvou a veľmi sa teším, až si zaspievam originálne verzie hitov ako Za Tebou, Spomaľ, Muoj Bože, Naveky, Keby, Zmier svetlo s tmou či Hlava vinná telo nevinné. Ľudia sa môžu tešiť na energickú dvanásťčlennú kapelu alebo na duet so Silviou Šarközi a, samozrejme, na skvelé výkony Cigánskych Diablov s bravúrnym cimbalovým majstrom Ernestom Šarközim," vyjadrila sa Knechtová. 

 

Helloween vznikli v roku 1984 v Hamburgu. V kapele od jej založenia pôsobilo dvanásť hudobníkov. V súčasnosti formáciu tvoria dvaja pôvodní členovia, gitarista Michael Weikath a basgitarista Markus Grossk, ku ktorým sa postupne pridávali spevák Andi Deris, gitarista Sascha Gerstner a bubeník Daniel Löble. Formácia debutovala albumom Walls Of Jericho (1985), pričom zatiaľ posledný počin s názvom Straight Out Of Hell vydala v januári 2013. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies