Na šéfa RTVS kandiduje J. Rezník, M. Zemková aj P. Abrahám

NETKY.SK • 26 Január 2011, 08:19 • 2 min
Na šéfa RTVS kandiduje J. Rezník, M. Zemková aj P. Abrahám

Na šéfa RTVS kandiduje J. Rezník, M. Zemková aj P. Abrahám

slovakia

left justify in out

img

O post generálneho riaditeľa zlúčenej verejnoprávnej inštitúcie Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) prejavila záujem bývalá šéfka Slovenského rozhlasu a dočasná riaditeľka RTVS Miloslava Zemková, generálny riaditeľ Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR) a bývalý šéf Slovenského rozhlasu Jaroslav Rezník aj Peter Abrahám, bývalý člen Rady pre vysielanie a retransmisiu.
      Mediálny výbor, ktorý prijíma prihlášky ešte dnes do polnoci, zaevidoval doteraz spolu päť prihlášok pre túto funkciu.
      Šéf TASR Jaroslav Rezník potvrdil, že po dôkladnom zvažovaní dnes podal prihlášku do verejného vypočutia. "Moja motivácia spočíva v záujme zúčastniť sa na verejnej diskusii o ďalšom formovaní priestoru pre verejnoprávne médiá v rámci existujúceho duálneho systému," zdôvodnil. Dodal, že dlhoročné skúsenosti s riadením verejnoprávnych médií ho oprávňujú zúčastniť sa tejto diskusie.
      "Potvrdzujem, idem z Národnej rady, podal som projekt," uviedol Abrahám pre TASR.
      Kandidovať bude aj dočasná šéfka RTVS Zemková. "Pani riaditeľka obálku už odovzdala," povedala TASR jej hovorkyňa Alexandra Štullerová - Koreňová.
      Všetky obálky odtajnia v stredu 26. januára za prítomnosti členov mediálneho výboru v parlamente. Zákonodarcovia dnes určili pravidlá, akými sa bude riadiť voľba. Samotné vypočutie kandidátov na post šéfa RTVS je naplánované na 7. februára.
      Mediálny výbor dostal dnes tiež 19 návrhov na obsadenie deväťčlennej mediálnej rady. Tá bude kontrolovať nové verejnoprávne médium.
      Minister kultúry Daniel Krajcer (SaS) vyhlásil, že po zverejnení kandidátov povie, kto z nich, podľa neho, najviac spĺňa kritériá odbornosti. "Garantujem, že to nebude žiaden politický nominant, nebude to človek SaS, ani môj. Bude to človek, ktorý podľa môjho názoru bude mať najviac predpokladov, aby zvládol túto neskutočne náročnú manažérsku výzvu," zdôraznil. Zároveň ubezpečil, že o šéfovi RTVS rozhodnú poslanci v parlamente bez ohľadu na to, či vysloví svoj názor. "Myslím, že odo mňa sa očakáva (názor, pozn. TASR), keďže je to projekt, ktorý som spustil a naštartoval," dodal Krajcer.
      Zákon o RTVS, ktorý zlúčil Slovenskú televíziu a Slovenský rozhlas do jednej verejnoprávnej inštitúcie od 1. januára, vzišiel z dielne ministra Krajcera. Spojenie dvoch inštitúcií odôvodňoval najmä zlou ekonomickou situáciou v televízii.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies