Na Colours of Ostrava prídu José González či Roni Size

NETKY.SK • 13 Január 2015, 12:31 • 2 min
Na Colours of Ostrava prídu José González či Roni Size

OSTRAVA - Na českom multižánrovom festivale Colours of Ostrava sa predstavia aj švédsky hudobník José González, britský drum'n'bassový producent a dídžej Roni Size a britská formácia The Cinematic Orchestra. Už 14. ročník podujatia sa bude konať od 16. do 19. júla v areáli Dolných Vítkovic.

slovakia

left justify in out

"José González sa stal svetovou pesničkárskou hviezdou s takmer 'nepravdepodobnými' predpokladmi. Stíšený, zádumčivý hlas a intímne podmanivý, až minimalistický folk s majstrovským sprievodom akustickej gitary s nylonovými strunami, ktoré necháva rozoznieť fingerpickingom," uviedla riaditeľka festivalu Zlata Holušová na adresu 36-ročného muzikanta, ktorý má na konte albumy Veneer (2003) a In Our Nature (2007). Vo februári by mal uviesť na trh novinku Vestiges & Claws, ktorú predstaví aj na Colours of Ostrava. 

 

Štyridsaťpäťročný Roni Size vystúpi s projektom Reprazent, s ktorým v roku 1997 vydal debutovú štúdiovku New Forms so skladbami Watching Windows, Heroes či Brown Paper Bag. Na album, ktorý im vyniesol Mercury Prize, nadviazali počinom In the Mode (2000) a v roku 2008 aj reedíciou prvej nahrávky. Reprazent sa v Ostrave predstavia v kompletnej zostave, ktorú tvoria Roni Size, Dynamite MC, Onallee, Si John, Dave Amso, Jay Wilcox a Yuval Gabay. "Roni Size navyše oznámil, že v marci vydá nový album, takže očakávania sú veľké," prezradila Holušová. 

 

The Cinematic Orchestra založil v roku 1999 Jason Swinscoe. Formácia sa postarala o hudbu niekoľkých filmov, ako napríklad Muž s kinoaparátom (1929) či The Crimson Wing: Mystery of the Flamingos (2008) a vydala albumy Motion (1999), Every Day (2002) a Ma Fleur (2007). "Swinscoea dokonca označili za tvorcu skladieb, v ktorých, pokiaľ by to len trocha išlo, by bola radosť bývať," povedala riaditeľka festivalu. 

 

Účasť na Colours of Ostrava už potvrdili aj Mika, Caribou, Caravan Palace, Swans, Black Strobe, Choir of Young Believers, Heymoonshaker, John J Presley, CoCo & The Butterfields, Bazzookas, No Blues, Nicolas Pellerin et les Grands Hurleurs, The Mispers a Sly and Robbie, s ktorými zahrajú nórsky trubkár Nils Petter Molvaer, fínsky elektronický hudobník Vladislav Delay a nórsky gitarista Eivind Aarset. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies