Meteorológovia zvýšili výstrahu: Na západnom a strednom Slovensku očakávajú silné búrky

NETKY.SK • 27 Júl 2016, 13:30 • 2 min
Meteorológovia zvýšili výstrahu: Na západnom a strednom Slovensku očakávajú silné búrky

BRATISLAVA - Na celom území Slovenska sa dnes môžu vyskytnúť búrky. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu prvého, najnižšieho stupňa

slovakia

left justify in out

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) zvýšil stupeň výstrahy pred búrkami. Pre západné a stredné Slovensko platí druhý stupeň. Na východe krajiny ostáva aj naďalej v platnosti prvý, najnižší stupeň výstrahy.

 

img

 

Meteorológovia varujú, že v Bratislavskom, Trenčianskom, Žilinskom, Trnavskom a Banskobystrickom kraji i v najzápadnejších okresoch Prešovského a Košického kraja sa môžu od poludnia až do 22.00 h ojedinele vyskytnúť silné búrky.

 

Tie môže potenciálne sprevádzať krupobitie. S takýmito búrkami, ktoré predstavujú zvýšené riziko pre ľudské aktivity, môžu byť tiež spojené prívalové zrážky s úhrnmi 30 až 70 milimetrov a nárazy vetra s rýchlosťou 55 až 80 kilometrov za hodinu.

 

Predpoveď počasia na stredu (zdroj: SHMÚ):

Polooblačno až oblačno. Ojedinele, popoludní na viacerých miestach prehánky a búrky, aj intenzívne. Naďalej dusno. Denná teplota 25 až 31 st. Slabý vietor, pri búrkach prechodne zosilnie.

 

Štvrtok:

Prevažne oblačno. V noci miestami, cez deň na mnohých miestach prehánky, miestami búrky, aj intenzívne. Naďalej dusno. Nočná teplota 20 až 15 st. Denná teplota 25 až 30, v Žilinskom kraji okolo 23 st. Slabý až mierny vietor, pri búrkach prechodne zosilnie.

 

Piatok:

Prevažne polooblačno a ojedinele prehánky alebo búrky. Na východe viac oblačnosti, v noci zrážky na mnohých miestach, cez deň miestami. Ráno miestami hmla. Najnižšia nočná teplota 19 až 15, v dolinách stredného Slovenska miestami okolo 13 st. Najvyššia denná teplota 25 až 30 st. Slabý, na západe prevažne západný vietor do 5 m/s (20 km/h).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies