Na budúci rok uvedú v Poľsku muzikál o živote niekdajšieho pápeža Jána Pavla II.

NETKY.SK • 27 Apríl 2016, 09:03 • 2 min
Na budúci rok uvedú v Poľsku muzikál o živote niekdajšieho pápeža Jána Pavla II.

VARŠAVA - Muzikál o živote niekdajšieho pápeža Jána Pavla II., vlastným menom Karola Wojtylu, uvedú v budúcom roku v Poľsku. Informovala o tom v utorok agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Muzikál s názvom Karol predstaví podľa slov poľského dramatika a skladateľa Michala Kaczmarcyzyka pápežov život od útleho detstva, ktoré prežil v poľskom meste Wadowice, až po jeho smrť v Ríme. "Je to však zároveň príbeh o 20. storočí, zahrňujúci druhú svetovú vojnu, komunizmus a tiež pád Berlínskeho múru," dodáva Kaczmarcyzyk.

 

Muzikál podľa slov jeho režiséra Krzysztofa Korwina-Piotrowského prvýkrát odohrajú 25. februára 2017 v meste Krakov, kde pôsobil Ján Pavol II. ako biskup. Na inscenácii by sa malo podieľať približne 40 spevákov a tanečníkov, 60 komparzistov a mali by v nej zaznieť ako balady, tak aj popové či rockové sklady, dodal Korwin-Piotrowski.

 

Jána Pavla II. stvárni poľský herec Jacek Kawalec, ktorý túto úlohu označil za dvojitú výzvu. "Som divadelník a musím si zvyknúť hrať v muzikáloch," povedal. Dodal, že v Poľsku má každý o Jánovi Pavlovi II. svoju vlastnú predstavu a tak je trocha nervózny z toho, či bude vedieť divácke očakávania naplniť.

 

Jána Pavla II. zvolili za pápeža v októbri 1978. Bol jedným z najdlhšie slúžiacich a tiež najscestovanejších pápežov. Vnímaný bol tiež ako jeden z kľúčových obrancov základných cirkevných hodnôt. Zomrel v apríli 2005. V roku 2014 ho vyhlásili za svätého.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies