Na boj proti povodniam pôjde viac ako 63 miliónov eur

NETKY.SK • 17 September 2014, 11:43 • 2 min
Na boj proti povodniam pôjde viac ako 63 miliónov eur

BRATISLAVA - Na efektívnejší boj proti povodniam pôjde 63 611 882 eur. Uvádza sa to v Informácii o zmene indikatívneho zoznamu veľkých projektov v rámci operačného programu Životné prostredie, ktorý dnes vláda vzala na vedomie.

slovakia

left justify in out

Prijímateľom finančných prostriedkov z projektu Aktívna ochrana pred povodňami operačného programu Životné prostredie má byť podľa dokumentu Ministerstvo vnútra SR. Z celkovej sumy má na projekt sumou 9 541 782 eur prispieť štát zo štátneho rozpočtu, zvyšných 54 070 100 eur má poskytnúť Európska únia. Ministerstvo životného prostredia, ktoré je riadiacim orgánom operačného programu Životné prostredie, predpokladá, že návrh projektu predloží v priebehu októbra alebo novembra na schválenie Európskej komisii.

 

Cieľom nenávratného finančného príspevku pre ministerstvo vnútra má byť posilnenie prostriedkov na aktívnu ochranu pred povodňami na lokálnej, regionálnej aj národnej úrovni. Prostriedky majú investovať prevažne do nákupu technického vybavenia pre príslušníkov Hasičského a záchranného zboru a takisto dobrovoľných hasičských zborov. To má prispieť k ochrane života, zdravia a majetku občanov a taktiež sociálnej a ekonomickej infraštruktúry. Rovnako má projekt zvýšiť bezpečnosť samotných zasahujúcich jednotiek. 

 

Operačný program Životné prostredie je programový dokument Slovenskej republiky pre čerpanie pomoci z fondov Európskej únie pre sektor životného prostredia na roky 2007 až 2013. Projekty z operačného programu však môžu byť financované ešte dva roky po skončení programového obdobia, teda do konca roku 2015. V rámci projektu má celkovo Slovensko dostať z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a Kohézneho fondu 1 820 000 000 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies