Na artfoto festivale vystavia fotografie novodobých detských otrokov

NETKY.SK • 30 November 2011, 05:36 • 2 min
Na artfoto festivale vystavia fotografie novodobých detských otrokov

Na artfoto festivale vystavia fotografie novodobých detských otrokov - Kultúra Piaty ročník medzinárodného artfoto festivalu Hrad svetov otvárajú vo štvrtok 1. decembra vo Fiľakove.

slovakia

left justify in out

img

Piaty ročník medzinárodného artfoto festivalu Hrad svetov otvárajú vo štvrtok 1. decembra vo Fiľakove. Ako TASR potvrdil riaditeľ Hradného múzea Attila Agócs, tento rok výstavu fotografií presunuli po prvý raz do vlastivedného múzea. Autori z takmer celého sveta tentoraz vystavujú zábery zamerané na človeka v jeho každodennom živote. 
Hradné múzeum vo Fiľakove organizuje výstavu v spolupráci s partnerskými organizáciami v Maďarsku. Zozbierané diela tak prezentujú divákom v oboch štátoch. "Hoci festival nesie názov Hrad svetov, fotografie sú tematicky zamerané kultúrno-antropologicky. To znamená, že fotografi sa zameriavajú na človeka podľa danej témy v rôznych kútoch sveta. Výstavu sme doteraz robili vždy v hrade, preto ten názov. Tento rok nám to však vyšlo už mimo sezóny, preto sme ju inštalovali do Vlastivedného múzea," vysvetlil Agócs.
Na štyroch predchádzajúcich ročníkoch artfoto festivalu sa vo Fiľakove predstavili fotografi z Japonska, Austrálie, Brazílie, Venezuely a z deviatich európskych štátov. V tomto roku budú hosťami festivalu autori zo Spojených štátov amerických, z Francúzska, Nemecka, Maďarska a z Bangladéša. "Najexpresívnejšie zábery bangladéšskeho autora približujú strastiplný život novodobých detských otrokov. Na vernisáži budú podávané aj himalájske ajurvédske čaje. Zatiaľ vystavujeme zozbierané fotografie profesionálnych tvorcov. Už dlhší čas sa však snažíme aj o to, aby raz prišli nielen na vernisáž výstavy, ale aby tu aj tvorili. Verím, že v budúcnosti budeme aj v tomto smere úspešní," dodal riaditeľ Hradného múzea vo Fiľakove. 
Diela fotografov so zameraním na život bežného človeka v rôznych kútoch sveta si návštevníci Fiľakova môžu pozrieť do 17. februára budúceho roka.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies