Na 65. ročníku Devín - Bratislava očakávajú až 6000 bežcov

NETKY.SK • 11 Apríl 2012, 11:40 • 2 min
Na 65. ročníku Devín - Bratislava očakávajú až 6000 bežcov

Na 65. ročníku Devín - Bratislava očakávajú až 6000 bežcov - Ostatné športy Organizátori 65.

slovakia

left justify in out

img

Organizátori 65. ročníka najstaršieho atletického podujatia na Slovensku, Národného behu Devín - Bratislava očakávajú v nedeľu 15. apríla na tradičnej trati opäť rekordnú účasť. Do pondelka sa prostredníctvom internetu prihlásilo už 5837 pretekárov a podľa odhadov by mala padnúť až šesťtisícová hranica.
      Oproti vlaňajšku, keď bežalo o niečo viac ako 5000 ľudí tak ide o obrovský nárast. "Pre mňa je to potešiteľná správa, vzhľadom na to, že účasť z roka na rok narastá. Keď to porovnám s predchádzajúcimi ročníkmi, tak napríklad len v roku 2007 sme prekročili hranicu 1500 účastníkov. Práve preto vidím zmysel tejto práce a v organizovaní tohto podujatia - najstaršieho cestného behu," povedal riaditeľ pretekov Jozef Chynoranský, ktorý si obrovskú účasť vysvetľuje najmä záujmom mladých ľudí. "Je to najmä vďaka skĺbeniu tradície tohto behu a stúpajúcim záujmom o beh u mladých ľudí, ktorý je spôsobený aj väčšou propagáciou behania ako takého. Beh je najprirodzenejšou športovou aktivitou, človek na to vôbec nepotrebuje veľa, stačia mu tenisky a uteká," dodal.
      Organizátori tento rok pripravili pre účastníkov aj zopár noviniek. "Prvou bolo prihlasovanie cez nový portál mojevent.sk, zaradili sme aj meranie času na čistých 11 km. Ďalšou novinkou sú štyri sektory na štarte, ktoré budú farebne označené, a bežci budú mať na štartových číslach aj zaradenie do jednotlivých sektorov," pokračoval Chynoranský s tým, že ďalšou zmenou na trati je aj to, že od mostu Lafranconi sa pobeží až do cieľa v oboch jazdných pruhoch.
      Na trati nebudú chýbať obaja vlaňajší víťazi - slovenská vytrvalkyňa Katarína Bérešová a maďarský pretekár Albert Minczér. "A samozrejme sú tam aj mená ako Jana Zatlukalová, Petra Fašungová, Jozef Urban a ďalší špičkoví bežci," dodal Chynoranský.
      Organizátori podujatia zároveň vyzvali obyvateľov Bratislavy, aby sa pripravili na zmeny v organizácii dopravy, ktoré budú od 8.00 do 13.00 hod. Všetky informácie nájdu na internetových stránkach Dopravného podniku Bratislava www.dpb.sk.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies