Na 34 zastávkach MHD v Bratislave pribudnú elektronické informačné tabule

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 14:03 • 2 min
Na 34 zastávkach MHD v Bratislave pribudnú elektronické informačné tabule

BRATISLAVA – V Bratislave pribudnú na 34 zastávkach MHD nové elektronické informačné tabule, ktoré sa už teraz nachádzajú napríklad na Šafárikovom námestí. Dopravný podnik Bratislava (DPB) do konca júna umiestni na vybrané zastávky 36 takýchto tabúľ.

slovakia

left justify in out

Cestujúci sú vďaka ním informovaní o odchodoch liniek MHD on-line a dispečing DPB môže priamo na tabule posielať aj správy o mimoriadnych udalostiach.

 

"DPB nakúpil informačné tabule v celkovej cene projektu za zhruba 500.000 eur. V tejto sume je započítaná cena informačných tabúl, stĺpik spolu so základom, elektrická prípojka vrátane projektových prác," uviedla pre TASR hovorkyňa DPB Adriana Volfová. Informačné tabule budú obojstranné štvorriadkové a šesťriadkové.

 

Dopravný podnik ich chce osadiť v širšom centre mesta a na Patrónke. Podľa portálu imhd.sk majú pribudnúť napríklad na zastávkach Blumentál (smer Račianske mýto), Čachtická, Detvianska, Hodžovo námestie, Kollárovo námestie, Kamenné námestie, Námestie SNP (smer Obchodná, tunel), SAV, Trnavské mýto (na Šancovej obojsmerne), Zochova, Račianske mýto, Vysoká či Poštová (smer tunel).

 

V súčasnosti je v Bratislave osadených už celkom 31 elektronických informačných tabúľ. "DPB sa aj ďalej uchádza o získanie finančných prostriedkov z fondov EÚ na obstaranie ďalších viac ako 100 takýchto informačných tabúľ," priblížila Volfová. Pri modernizácií električkových radiál v Bratislave budú na všetkých dotknutých zastávkach osadzované už len tieto elektronické informačné tabule.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies