Mýtom spoplatnené cesty sa rozšírili o ďalších 24,66 kilometra

NETKY.SK • 4 November 2013, 12:06 • 2 min
Mýtom spoplatnené cesty sa rozšírili o ďalších 24,66 kilometra

BRATISLAVA – Sieť mýtom spoplatnených ciest sa od novembra tohto roku rozšírila o deväť nových úsekov. Ich celková dĺžka je 24,66 kilometra (km). Vyplýva to z vyhlášky ministerstva dopravy, ktorá nadobudla účinnosť 1. novembra.

slovakia

left justify in out

Mýtom spoplatnený je tak na základe vyhlášky napríklad aj nový úsek rýchlostnej cesty R4 na východe Slovenska, ktorý vedie z Košíc po štátnu hranicu s Maďarskom. Ale tiež aj úsek na ceste prvej triedy z Galanty cez Nebojsa po Gáň a napríklad aj úsek z Práznoviec po Krušovce.

Podľa manažéra pre komunikačnú stratégiu a PR mýtnej spoločnosti SkyToll Antona Bódisa je v súčasnosti na Slovensku 2446 km vymedzených úsekov ciest. Z toho na 2056 km vodiči reálne platia mýto a ostatné sú spoplatnené nulovou sadzbou, keďže sa napríklad nachádzajú v intravilánoch obcí. Vodiči nákladných áut nad 3,5 tony tak platia mýto za jazdu na 1423 km cestách prvej triedy, 393 km diaľnic a 240 km rýchlostných ciest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies