Myjava i Trnava chcú do 2. predkola

NETKY.SK • 6 Júl 2016, 14:09 • 2 min
Myjava i Trnava chcú do 2. predkola

BRATISLAVA - Okrem vicemajstrovského Slovana Bratislava zastupujú slovenský futbal v 1. predkole Európskej ligy (EL) UEFA 2016/2017 ešte dva kluby - oba s názvom Spartak.

slovakia

left justify in out

Ten známejší a slávnejší trnavský po minulotýždňovom domácom presvedčivom víťazstve 3:0 absolvuje odvetný súboj 7. júla o 20.00 h na maltskej pôde proti FC Hibernians, na myjavský Spartak pri premiérovom štarte "kopaničiarov" na európskej klubovej scéne čaká po remíze 1:1 spred týždňa v rakúskom St. Pöltene (30. 6.) vo štvrtok 7. 7. o 17.00 h v domácom prostredí odveta proti Admire Wacker Mödling.


Výprava Trnavy odcestovala v stredu z Viedne do maltskej metropoly La Valletta. "V čase štvrtkového zápasu si dnes od 20.00 h hráči zatrénujú na Hibernians Stadium Paola, kde sa uskutoční aj odvetný duel. Neodohráme ho na trávniku, kde maltská reprezentácia hrá svoje medzištátne súboje, ale na menšom štadióne s kapacitou 4000 miest. Návrat z Malty je naplánovaný v piatok podvečer do Viedne," informoval agentúru SITA PR a event manažér trnavského klubu Marek Ondrejka.


V prvej vzájomnej konfrontácii, ktorá sa vzhľadom na minuloročný trest pre "andelov" od UEFA uskutočnila bez divákov (dôvodom je vyčíňanie trnavských fanúšikov v domácom odvetnom stretnutí 3. predkola Európskej ligy 2015/2016 s gréckym PAOK-om Solún /1:1, hralo sa na trávniku v Zlatých Moravciach/, pozn.), sa dva razy v City Arene presadil Kamerunčan Robert Ndip Tambe, raz skóroval kapitán Martin Mikovič. "Cítim sa veľmi dobre. Veril som, že takýto moment príde. Na súťažný gól som čakal veľmi dlho. Ďakujem Bohu, že mi dal silu a spoluhráčom na čele s trénermi za to, že mi verili," skonštatoval na klubovom webe 22-ročný africký útočník Tambe.


Napriek jednoznačnému trojgólovému víťazstvu v trnavskom tábore ešte neoslavujú postup do 2. predkola EL, od futbalistov z ostrovnej krajiny v Stredozemnom mori očakávajú v odvete výrazný odpor. "Výsledok je lepší než predvedená hra. V ofenzíve sme stratili veľa lôpt, to sa nemôže stávať. Maltský súper mal tri vyložené šance, priebeh mohol byť iný. Nie som spokojný ani s defenzívou, protivníkovi sme nechali veľa priestoru," uviedol tréner FC Spartak Miroslav Karhan. Bosniansky stredopoliar Emir Halilovič tiež dvíha vyrovný prst: "Výsledok 3:0 je pekný, hovorí jasne v náš prospech, ale v hre je viacero nedostatkov. Pred odvetou ich musíme odstrániť. Tie chyby sa v podstate opakujú z minulej sezóny. Hráme vysoko, súper sa to snaží využiť. Príde nakopnutá dlhá lopta a je z toho gólová šanca."

 

Ďalší záložník trnavského mužstva Ivan Schranz doplnil: "Súper bol v Trnave zatiahnutý, čakal na brejky. My sme boli tí, kto musel hrať. Snažili sa to využiť, našťastie sa tak nestalo. Prvý polčas je úspešne za nami, čaká na nás ešte odveta. Podcenenie vôbec neplánujeme. Každopádne máme dobrú východiskovú pozíciu a budeme sa snažiť opäť zvíťaziť." Kormidelník maltského vicemajstra FC Hibernians Mark Miller ešte po prvom dueli poznamenal: "Medzi oboma tímami bol veľký rozdiel. Trnava odohrala dobrý zápas a dosiahla výrazný výsledok, ktorý jej takmer zaručuje postup do ďalšieho kola. Som pri mužstve len dva týždne, tím sa dáva ešte dokopy. Nádeje na postup sú minimálne."


Štvrtkový odvetný zápas so začiatkom o 20.00 h rozhoduje Anastasios Papapetrou z Grécka. V prípade, že FC Spartak Trnava postúpi do 2. predkola Európskej ligy, zmeria si sily s úspešnejším z dvojice Dila Gori (Gruz.) - FC Širak Gjumri (Arm.), hráči gruzínskeho mužstva vyhrali doma 1:0. Prvý zápas v rámci druhého predkola EL by odohrali zverenci trénera Miroslava Karhana 14. júla na súperovom trávniku, odvetu o týždeň neskôr 21. 7. v domácej City Arene.

Futbalisti Myjavy po historickom bronze vo Fortuna lige to síce nemajú na účasť v 2. predkole Európskej ligy tak rozohrané ako trnavský "spartakovský" menovec, ale pri vstupe na európsku klubovú scénu môžu tiež reálne pomýšľať aj na pokračovanie. Zverenci nového trénera Mikuláša Radványiho uhrali na rakúskej pôde proti Admire Wacker nádejný nerozhodný rezultát a najmä vyrovnávajúci gól kapitána Tomáša Kóňu po zmene strán môže mať v pohárovej matematike cenu zlata.

 

"Na skutočnosť, že to bol prvý ostrý duel, sme v Rakúsku odohrali dobrý zápas. S výkonom i výsledkom z minulého týždňa som maximálne spokojný," uviedol na myjavskom klubovom webe 47-ročný kormidelník Myjavy Radványi a doplnil: "Je to však len prvý polčas. Teraz sa musíme stopercentne koncentrovať na domáci zápas. Naši fanúšikovia utvorili už v prvom meraní síl výbornú kulisu pre moje mužstvo. Verím, že tak bude aj vo štvrtkovej odvete." Štadión Spartaka s kapacitou 2700 miest by mal byť pri historickej domácej premiére vypredaný, duel proti Admire s výkopom o 17.00 h rozhoduje ako hlavný arbiter Alper Ulusoy z Turecka.


Skúsený ofenzívny univerzál v myjavskom drese Štefan Pekár skonštatoval: "Keby sme pred týždňom nedali gól, bolo by to v odvete náročné. Škoda, že za stavu 1:1 sme nevyužili niektoré príležitosti, ale výsledok berieme. Klobúk dolu pred našimi fanúšikmi, ktorí nás celý zápas povzbudzovali. Dúfam, že vo štvrtok náš štadión konečne vypredáme a bude dobrá atmosféra, aby sme na konci spolu oslavovali." Celé minulotýždňové stretnutie v St. Pöltene odohral "navrátilec" Vladimír Kukoľ, ktorý v lete prišiel z Jihlavy.

 

"Zápas som si užil, bol to výborný pocit nastúpiť znova za Myjavu. Škoda, že sme nevyhrali, ale s pokorou som spokojný aj s remízou. Premiéra v Európskej lige je veľký sviatok pre klub. Veľmi sa teším na štvrtkovú odvetu a dúfam, že sa všetko skončí našou radosťou," uviedol 30-ročný stredopoliar a dodal: "S rakúskym súperom sa už navzájom poznáme a vieme, čo od seba môžeme očakávať. Myslím si, že nás Admira možno aj trochu podcenila, to sa jej nevyplatilo. My však v odvete necháme na ihrisku srdiečko a podáme kolektívny výkon, ktorým sa pobijeme o postup."


Štvrtý tím uplynulej sezóny najvyššej rakúskej futbalovej súťaže však pred odvetou neskladá zbrane. "V Myjave to bude pekelne ťažké, napriek tomu je na základe prvého výsledku vzájomného súboja všetko možné. Súpera sme chceli doma zdolať, nevychádzali nám štandardné situácie. V odvete však máme všetko vo svojich rukách," podotkol tréner Admiry Wacker Oliver Lederer. Jeho zverenec, stredopoliar Eldis Bajrami, ktorý strelil pred týždňom vedúci gól rakúskeho mužstva do siete Matúša Hrušku, uviedol:

 

"Všetko je otvorené, v Myjave chceme dosiahnuť dobrý výsledok. Prvý vzájomný duel sme začali solídne, no po zmene strán mal súper niekoľko kontier a dal nám vyrovnávajúci gól. Je to pre nás trpké, málo sme sa presadzovali cez krídelné priestory."


V prípade, že Spartak Myjava postúpi do 2. predkola Európskej ligy, zmeria si sily s úspešnejším z dvojice PFK Käpäz (Azer.) - Dacia Kišiňov (Mold.), prvý duel v Azerbajdžane sa skončil bez gólov. Úvodný zápas v rámci druhého predkola EL by odohrali "kopaničiari" 14. júla na domácom trávniku, odvetu o týždeň neskôr 21. 7. na ihrisku súpera.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies