Mužstvo Dunajskej Stredy na špeciálnych testoch, koleno Brašeňa a Kocsisa v poriadku

NETKY.SK • 23 Marec 2017, 12:56 • 2 min
Mužstvo Dunajskej Stredy na špeciálnych testoch, koleno Brašeňa a Kocsisa v poriadku

DUNAJSKÁ STREDA - Kompletný káder A-mužstva futbalového klubu FC DAC 1904 Dunajská Streda sa v utorok podrobil vyšetreniu v Banskej Bystrici.

slovakia

left justify in out

"Navštívili sme tam športovú kliniku, kde hráči absolvovali testovanie na prístroji Biodex," cituje oficiálna internetová stránka dunajskostredského klubu slová kondičného trénera FC DAC Csabu Gábriša, ktorý ďalej vysvetlil: "Podľa našich vedomostí tento prístroj v rámci Slovenska inde nepoužívajú. Biodex je vlastne izokinetické kreslo s prednastaviteľnou rýchlosťou a meniacim sa silovým pôsobením. Športovec teda pri konštantnej rýchlosti pohybu nôh vyvíja rozličnú silu. Práve túto silu prístroj zaznamenáva a pomocou nameraného výsledku vidíme, ako sú koleno, svaly a kolenný kĺb náchylné na zranenie." . 

Cieľom testovania je predísť zraneniam, preto na základe výsledkov dostal každý futbalista individuálny tréningový plán. "Naši dvaja hráči Gergö Kocsis a Jakub Brašeň absolvovali tento test aj pred šiestimi týždňami, od ich zranenia to bola teraz pre nich prvá kontrola. Pozitívom je, že Brašeňovo koleno je úplne v poriadku a u Kocsisa zostal už len minimálny deficit," skonštatoval Csaba Gábriš a dodal: "Okrem spomenutého testu sme u hráčov vykonali aj meranie explozívnej sily pomocou výskokového ergometra, takisto aj fyzioterapeutické svalovo-funkčné testy. Ďakujeme klinike za pohotovú reakciu a spoluprácu." 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies