Muž roznášal HIV a znásilnil 34 detí, obesil sa v cele

NETKY.SK • 25 Júl 2013, 15:44 • 2 min
Muž roznášal HIV a znásilnil 34 detí, obesil sa v cele

JOHANNESBURG - Muža, označovaného za najhoršieho známeho sériového páchateľa znásilnení v Juhoafrickej republike (JAR), našli mŕtveho v jeho väzenskej cele.

slovakia

left justify in out

Objavili ho len niekoľko hodín predtým, ako mal ísť na súd pre rôzne závažné obvinenia, vrátane sexuálnych útokov na 34 detí. Informovala o tom dnes prokuratúra, na ktorých sa odvoláva tlačová agentúra Reuters.

Sifiso Makhubo (42) čelil celkovo 122 obvineniam z vraždy, znásilnenia, únosu, lúpeže a pokusu o vraždu. že Svoje obete mal nakaziť vírusom HIV, ktorý spôsobuje smrteľnú chudobu AIDS. Podľa doterajších zistení sa muž obesil na prikrývke vo väzenskej cele.

Hoci je JAR 50 s miliónmi obyvateľov zvyknutá na sexuálne násilie - krajina patrí k štátom s najvyšším percentom sexuálnych trestných činov na svete, povaha a rozsah zločinov jej obyvateľov šokovali. Za rok do apríla 2012 bolo v JAR spáchaných viac než 64.000 sexuálnych trestných činov. Z nich 25.000 boli sexuálne útoky na deti.

V roku 2010 zaznamenala JAR 132,4 prípadu hlásených znásilnení na 100.000 obyvateľov, čo je zďaleka najviac spomedzi krajín, ktoré hlásia štatistiky Organizácii Spojených národov. Pre porovnanie: Spojené štáty zaznamenali 27,3 prípadu a Uganda 2,1. Definícia znásilnenia sa však v závislosti od krajiny výrazne odlišuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies