Murray chce, aby aj ženy hrali na grandslamoch na tri víťazné sety

NETKY.SK • 6 September 2013, 10:58 • 2 min
Murray chce, aby aj ženy hrali na grandslamoch na tri víťazné sety

NEWPORT- Britský tenista Andy Murray chce, aby aj ženy hrali na grandslamových turnajoch na tri víťazné sety. Podľa 26-ročného Škóta by tak verejnosť i odborníci skôr akceptovali skutočnosť, že ženy žiadajú rovnaké turnajové prémie ako muži.

slovakia

left justify in out

Murray pre New York Times uviedol, že odlišný hrací formát pre mužov a ženy vytvára v podstate dve odlišné súťaže. V súčasnosti musí mužský víťaz vyhrať zápas pomerom 3:0, 3:1 alebo 3:2, zatiaľ čo v ženskej kategórii stačí vyhrať 2:0 alebo 2:1. "Nie je to o tom, že bol niekto podradený. Ja to skôr vnímam, akoby ženy hrali odlišnú súťaž," citovala Murraya agentúra dpa: "Je to jednoducho o tom, že mi hráme na päť setov. Netvrdím, že muži pracujú tvrdšie ako ženy, ale ak trénujete na päť setov, tak je to skutočne dlhšia trať. Je to ako v atletike, keď niekto trénuje beh na 400 m a niekto iný beh na 800 m. Myslím si, že aj ženy by mali hrať na päť setov."      

Podľa víťaza Wimbledonu a US Open by ženy nemuseli hrať automaticky na päť setov od úvodných kôl. "Nemusia hrať na päť setov  hneď od prvého kola. Myslím si, že muži sa najčastejšie na to sťažujú, ak prídu na tému rovnaké prize money. Osobne radšej hrám na grandslamových turnajoch na päť setov, je to lepšie ako to skracovať. Aj ženy hrávali na päť setov a boli vo výbornej kondícii ako Steffi Grafová či Martina Navrátilová."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies