Multiinštrumentalista Peter Tägtgren predstaví v Košiciach nový album projektu Pain

NETKY.SK • 22 Marec 2017, 13:58 • 2 min
Multiinštrumentalista Peter Tägtgren predstaví v Košiciach nový album projektu Pain

BRATISLAVA - Švédsky multiinštrumentalista a producent Peter Tägtgren predstaví počas košického koncertu nový album projektu Pain s názvom Coming Home (2016).

slovakia

left justify in out

Podujatie sa bude konať 26. apríla v klube Collosseum a s muzikantom pravdepodobne vystúpia aj bubeník David Wallin, basgitarista Johan Husgafvel a gitarista Greger Andersson. 

Fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť aj na staršie skladby. Nových piesní však naživo odznie viac, ako tomu bolo v minulosti pri koncertoch k aktuálnym nahrávkam. Štúdiovka Coming Home sa dostala na trh vlani v septembri a ponúka desať skladieb. Na piesni Call Me sa podieľal spevák Joakim Brodén z kapely Sabaton. Pain sa okrem toho zastavia tento rok aj 14. apríla v poľskom Gdansku, o deň neskôr vo Varšave, 20. apríla v Kyjeve, 25. apríla v Budapešti, 27. apríla v Grazi alebo 28. apríla v Salzburgu.

Peter Tägtgren založil Pain v roku 1996. S projektom vydal okrem spomínanej novinky aj albumy Pain (1997), Rebirth (1999), Nothing Remains The Same (2002), Dancing With The Dead (2005), Psalms Of Extinction (2007), Cynic Paradise (2008) a You Only Live Twice (2011). Na konte majú napríklad single End Of The Line, Shut Your Mouth alebo Same Old Song.

 

 Tägtgren je okrem toho aj spevák a gitarista kapely Hypocrisy, ktorá vydala v roku 2013 svoj dvanásty album End Of Disclosure. Je tiež majiteľom nahrávacieho štúdia The Abyss a producentom, s ktorým spolupracovali napríklad spomínaní Sabaton, či Dimmu Borgir, Dark Funeral, Amon Amarth, Children Of Bodom a ďalší.  

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies