MS klubov: Casablanca do finále aj vďaka nezmyselnej penalte

NETKY.SK • 19 December 2013, 11:35 • 2 min
MS klubov: Casablanca do finále aj vďaka nezmyselnej penalte

MARRÁKEŠ - Futbalisti marockého klubu Raja Casablanca senzačne postúpili do finále majstrovstiev sveta klubov.

slovakia

left justify in out

Tie sa konajú práve v tejto africkej krajine. V stredajšom semifinálovom súboji zvíťazila Raja nad favorizovaným brazílskym tímom Atlético Mineiro 3:1. Za juhoamerické mužstvo skóroval iba držiteľ Zlatej lopty za rok 2005 a dvojnásobný víťaz ankety o najlepšieho hráča roka podľa Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Ronaldinho. Rozhodujúci gól v stredajšom súboji v Marrákeši dosiahli domáci šesť minút pred koncom riadneho hracieho času zo sporného pokutového kopu. Kapitán brazílskeho tímu Réver podľa názoru rozhodcu fauloval autora prvého presného zásahu v zápase Mouhssineho Iajoura. Spomalené zábery však ukázali, že Réver sa ani nedotkol protihráča a domáci zakončovateľ prifilmoval pád v pokutovom území. Nariadenú penaltu bezpečne premenil kapitán marockého mužstva Mohsine Moutaouali a poistku pridal v nadstavenom čase z rýchleho brejku do rozhodenej defenzívy Vianney Mabidé.

"Kto by to bol povedal, že sa nám môže podariť prienik do finále? Každý tím má nejaké nedostatky. Cítil som, že Mineiro nemá práve najlepší deň, ale streliť takémuto silnému súperovi tri góly, to sa nestáva často," spokojne skonštatoval kouč marockého šampióna Faouzi Benzarti. Jeho zverenci dosiahli historické víťazstvo a niektorí z nich si na pamiatku odložili kopačky. "Súper hral na rýchle protiútoky, ktoré umne využil, a nám sa nepodarilo dostať sa do stretnutia," stručne zhodnotil meranie síl kormidelník Atlética Mineiro Cuca. 

Viac ako 10-tisíc fanúšikov juhoamerického majstra, ktorí prišli do Afriky podporiť svoj obľúbený klub, zostalo v šoku a svoju nádej upierajú na sobotňajší súboj o konečné tretie miesto proti čínskemu tímu Kuang-čou Evergrande. "Chcel by som sa ospravedlniť našim priaznivcom, ktorí absolvovali dlhú cestu z Brazílie až sem," sklamane uzavrel Cuca. Casablanca sa stretne v sobotňajšom finálovom dueli s nemeckým Bayernom Mníchov. Bavori v utorkovom semifinále zvíťazili nad hráčmi čínskeho Kuang-čou Evergrande presvedčivo 3:0. Raja sa môže stať prvým africkým zástupcom, ktorý získa titul na MS klubov. Dosiaľ majú európske kluby na konte päť primátov a štyri tituly získali juhoamerické mužstvá, zhodou okolností to boli vždy brazílske kluby. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies