Mŕtvy ťah na hudobnom festivale

NETKY.SK • 25 Júl 2013, 11:44 • 2 min
Mŕtvy ťah na hudobnom festivale

JASLOVSKÉ BOHUNICE - V sobotu 27. júla sa v prírodnom amfiteátri v Jaslovských Bohuniciach koná 6. ročník tradičnej medzinárodnej súťaže v mŕtvom ťahu Victoria Cup 2013.

slovakia

left justify in out

Mŕtvy ťah je jeden z najkomplexnejších cvikov využívajúcich sa v posilňovniach vôbec. Je to výborný cvik na zvýšenie ako absolútnej (maximálnej ), tak aj relatívnej sily. Preto sa stal mŕtvy ťah aj súťažnou disciplínou silového trojboja. Mŕtvy ťah nie je vo väčšine federácií hodnotený ako samostatná disciplína, preto sa organizátori súťaží snažia zaradiť mŕtvy ťah do programu letných pohárových súťaží. Je to pre mnohých lifterov možnosť, ako si nielen otestovať silu v tejto disciplíne, ale mnohokrát aj spestriť prípravu na jesennú časť sezóny na atraktívnom podujatí. Atraktivitu súťaži dodáva aj skutočnosť, že sa podujatie koná pod holým nebom.

Na medzinárodnú súťaž v réžii AWPC–Slovakia je prihlásených 56 pretekárov zo 4 štátov. Športové podujatie bude i tohto roku súčasťou sprievodných akcií trojdňového hudobného festivalu FestDobréBohunice. Okrem domácich lifterov sa na súťažnom pódiu predstavia pretekári z Maďarska, Rakúska a Srbska. Súťažiť sa bude v 6 kategóriách: dorastenci, juniori, ženy, muži masters, muži open do 100 a open nad 100 kg.

Spojenie medzinárodnej športovej súťaže a hudobného festivalu je z pohľadu organizátora súťaže a z pohľadu pretekára veľmi vydareným krokom, nakoľko tak obaja získavajú početné divácke publikum. Vôbec nie je na škodu, že diváci veľakrát na začiatku nielenže nerozumejú, ale ani nechápu o čo na súťažnom pódiu ide. O to bezprostrednejšie a emotívnejšie sú ich reakcie na jednotlivé výkony. Veď priznajme si, kto by s úžasom nesledoval pretekárov, ako rad radom zo zeme dvíhajú činky o hmotnosti 200 kg, 250 kg, 300 kg ....

 Čo je vlastne mŕtvy ťah? - ilustračné video

Nenechajte si ujsť príležitosť vidieť zaujímavé preteky s atraktívnymi výkonmi. Súťaž sa začne o 13. hodine.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies