Motorista, ktorý chcel zraziť vojakov u mešity konal sám

NETKY.SK • 2 Január 2016, 16:37 • 2 min
Motorista, ktorý chcel zraziť vojakov u mešity konal sám

VALENCE - Francúzski vyšetrovatelia nenašli žiaden dôkaz o tom, že by motorista, ktorý na Nový rok nasmeroval svoje auto do skupiny vojakov strážiacich mešitu v meste Valence na juhovýchode krajiny, mal akékoľvek spojenie s teroristami. Informoval o tom dnes prokurátor z Valence Alex Perrin.

slovakia

left justify in out

"Nemáme žiaden dôkaz, ktorý by naznačoval teroristický čin," povedal podľa agentúry Reuters reportérom. A dodal, že 29-ročný Francúz s tuniskými koreňmi konal podľa všetkého sám. Údajne kričal "Allah je veľký," čo naznačuje nejaký náboženský prvok.


"Keď ho zadržali... povedal, že si želal, aby ho vojaci zabili," dodal s tým, že nič nenasvedčuje, že by bol útočník duševne chorý.


Pri incidente utrpeli jeden z vojakov a moslim ľahké zranenia.


Francúzsko je vo vysokej pohotovosti od teroristických útokov militantov Islamského štátu v Paríži z 13. novembra, v ktorých zomrelo 130 ľudí.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies