Most-Híd môže pre rozhodnutie rokovať so Smerom-SD prísť o prestíž

NETKY.SK • 13 Marec 2016, 11:26 • 2 min
Most-Híd môže pre rozhodnutie rokovať so Smerom-SD prísť o prestíž

BRATISLAVA - Ochota Mosta-Híd rokovať so Smerom-SD za účelom vytvorenia stabilnej vlády je podľa politológa Michala Horského na hrane straty politickej autority a prestíže samotnej strany i jej predsedu Béla Bugára.

slovakia

left justify in out

"Je to možné riešenie za cenu ťažkých strát, ale dáva istú nádej na vytvorenie stabilnej vlády," skonštatoval pre TASR Horský.

 

Predseda Mosta-Híd podľa politológa najprv celé týždne argumentoval, že s ľuďmi typu Igor Matovič do vlády nikdy nepôjde, no nakoniec sa podrobil rozhodnutiu predsedníctva a bol ochotný podporiť vznik stabilnej pravicovej vlády. "Tak aj teraz Bugár nemá inú možnosť, iba urobiť kotrmelec a o 180 stupňov zvrátiť svoje predošlé stanovisko, podrobiť sa predsedníctvu a pokúsiť sa rokovať o vytvorení vlády s SNS a Smer-SD," vysvetlil Horský.

 

Ako tvrdí, Most-Híd tak len primerane reaguje na rozhodnutie Snemu SNS, ktoré zásadným spôsobom ovplyvnilo ďalší vývoj na politickej scéne. SNS sa totiž rozhodla, že nevstúpi do vlády s neštandardnými politickými stranami. "Iniciatívy Richarda Sulíka na zostavenie pravicovej vlády stroskotali skôr, než vôbec začali," tvrdí Horský s tým, že alternatíva zostavenia pravicovej koalície sa už neukazuje ako reálna.

 

Rokovania medzi Smerom-SD, SNS a Mostom-Híd podľa politológa vyžadujú ešte aj stanovisko strany #Sieť. "Až rozhovory ukážu, či sa ustanoví vláda štyroch strán, alebo sa vrátia úvahy o tvorbe úradníckej vlády," podotkol Horský.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies